Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Samon-uienlader klaar voor praktijk

Na twee jaar uitvoerig testen met diverse modellen uienladers start Ellens Landbouwtechniek B.V. uit Nagele nu met het bouwen van een grote serie uienladers voor de Nederlandse markt. Ellens bouwt al meer dan 15 jaar uienladers onder de naam Samon Machines. Dit ging destijds enkel om exportmachines, relatief eenvoudige machines met alleen een rooias, zeefmat en een afvoer. In de loop van jaren is er een model bij gekomen met een iets grotere afvoer en egelband.




Drie jaar geleden is men begonnen met het ontwikkelen van een nog groter type uienlader welke geschikt is voor de Nederlandse markt. Grote kenmerken van de machine zijn de productvriendelijkheid en capaciteit.

De uienlader is voorzien van een korte smalle opvoermat. Een tweede zeefmat, egelband en afvoer. De details maken de machine. Zo is de bek optioneel te voorzien van een rooias, de val naar de 2e mat is zeer klein, de afstand tussen de tweede zeefband en de egelband is te verstellen, de afvoer maakt geen scherpe bochten en snelheden van alle matten zijn te verstellen.

Bron: Trekkerweb
Publicatiedatum: