Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mogelijke bestraling van uien in India

De Maharashtra State Agriculture Marketing Board (MSAMB) is van plan om volgende zomer te experimenteren met het bestralen van uien om de kwaliteit en houdbaarheid te verbeteren. Er is al een bestralingscentrum bij Lasalgaon voor de bestraling van agrarische grondstoffen. Op dit moment is MSAMB al bezig met het bestralen van mango's voor de export naar de Verenigde Staten. De MSAMB is ook van plan om na het experiment de bestraling van uien te promoten bij telers.

Volgens de normen van de Verenigde Staten is de bestraling van mango's verplicht voor de export. Om die reden heeft MSAMB de bestraling van mango´s opgenomen in het boekjaar 2007-2008. In het seizoen van 2014-2015 heeft Lasalgaon 295 ton mango's bestraald voor de export naar de Verenigde Staten.

Het Bhabha Atomic Research Centre (BARC) heeft het bestralingscentrum Krushak (Krushi Utpadan Sanrakshan Kendra) op Lasalgaon opgezet in 2002 voor het behoud van agrarische grondstoffen. Dit bestralingscentrum wordt commercieel geëxploiteerd door MSAMB en gesteund door BARC.

Bron: indiatimes.com

Publicatiedatum: