Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Incotec lanceert nieuweThermoseed-desinfectiemethode voor uienzaad

INCOTEC Europa introduceert ThermoSeed voor uienzaad, een zaaddesinfectie-methode die schadelijke schimmels en andere micro-organismen van het zaad verwijdert. Deze duurzame techniek is 100% milieuvriendelijk en bestaat puur uit hete, vochtige lucht zonder droogbehandeling na afloop. Na het jarenlang succesvol behandelen van granen en rijst met deze desinfectiemethode, heeft INCOTEC de technologie verder ontwikkeld voor de groentesector en is deze nu commercieel beschikbaar voor uienzaad.



Schadelijke pathogenen worden zorgvuldig bestreden zonder nadelig effect op kieming of houdbaarheid. Door middel van proefbehandelingen vooraf en nauwkeurig gecontroleerde parameters wordt het proces optimaal aangepast aan elk individueel zaadlot.Testresultaten na ThermoSeed desinfectie geven consistent uitstekende uitslagen.

Erika den Daas, Director Sales & Marketing INCOTEC Group: "ThermoSeed heeft zichzelf dubbel en dwars bewezen. Eerst op granen en rijst en nu ook in de groentesector. Een milieuvriendelijke desinfectiemethode zonder negatieve effecten op de zaadkwaliteit betekent een grote aanwinst voor de zaadindustrie, zeker in tijden van steeds striktere wet- en regelgeving zowel in Europa als daarbuiten. We zijn verheugd deze mooie technologie nu ook aan te kunnen bieden op uienzaad."

INCOTEC is druk bezig met de verdere ontwikkeling van de ThermoSeed technologie, zodat deze beschikbaar wordt voor een breder scala aan groentezaden.

Voor meer informatie:
Pieter Oosters
Incotec
Pieter.oosters@incotec.com
+31 (0)228-358241
Publicatiedatum: