Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
met interne kwaliteitssortering

Finland: Longobardi levert nieuwe uiensorteermachine

Longobardi levert opnieuw een optische uiensorteermachine met interne kwaliteit sortering. Recent heeft de Italiaanse fabrikant Longobardi opnieuw een optische Manriba sorteermachine met camerasystemen voor het sorteren van in- en externe kwaliteit van uien opgeleverd. Deze machine is geleverd bij het Finse bedrijf Ålands Trädgardshall, gevestigd op het eiland Åland, gelegen tussen Zweden en Finland.
Deze coöperatie verwerkt de uien en andere landbouwproducten van de diverse telers op dit eiland. Het merendeel van de uien is bestemd voor de grotere supermarktketens in Finland.Interne kwaliteit
Toenemende problemen met de interne kwaliteit in combinatie met aangescherpte kwaliteitseisen vanuit de retail waren voor dit bedrijf aanleiding zich te verdiepen in de diverse technieken en aanbieders. Na diverse bezoeken en vergelijkende tests is de keuze uiteindelijk op Longobardi gevallen. Met name de betrouwbare en consistente werking van het gepatenteerde NIR (nabij infra rood) systeem voor de interne kwaliteit is voor Ålands Trädgardshall van groot belang en zorgt er voor dat men nu weer kan voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de retail.

7,5 ton per uur

De 2 sporige sorteermachine heeft in totaal 7 uitgangen met kistenvullers als voorsortering en 2 uitgangen direct gekoppeld aan voorraadbunkers voor de kleinpakafdeling. De totale capaciteit ligt rond 7,5 ton uien per uur. De gehele machine is op een verhoogd frame geplaatst voor optimale werking van de kistenvullers en eenvoudiger reinigen van de machine en de werkvloer onder de machine. De machine is voorzien van de standaard was- en drooginstallatie voor de cups, zodat deze steeds optimaal schoon blijven. Vervuilde cups hebben een invloed op de lezing door de camera's voor de externe kwaliteit, en daardoor is regelmatig automatisch wassen en drogen van groot belang.Om de installatie optimaal te laten functioneren is ook van belang dat zoveel mogelijk stof en vellen worden afgezogen. Over het algemeen is een uien verwerkingsruimte gevuld met stof en vellen en deze hebben een negatieve werking op de werking van de diverse camera's alsmede op de levensduur van de machine. Samen met de firma Modesta uit Putten heeft Longobardi op deze machine een compleet systeem gerealiseerd, waarbij niet alleen op allerlei punten stof en vellen worden afgezogen, maar waar ook nog eens de cups worden droog geblazen na het wassen gebruikmakend van de bestaande luchtstromen. Daarnaast is op alle camerasystemen en elektrische schakelkasten een overdruksysteem geplaatst zodat ook hier de negatieve invloed van stof zoveel mogelijk wordt voorkomen.De installatie op Åland draait inmiddels enkele maanden tot volle tevredenheid van de klant en is daarmee na eerdere installaties in Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Denemarken, USA, Engeland en Nederland het volgende land waar de Longobardi optische uien sorteermachine Manriba met in- en externe kwallteit sortering met succes wordt toegepast.Voor meer informatie:
Longobardi
Erik Leerdam
Mobiel +31 6 51024960
erik.leerdam@longobardi.com
www.longobardi.com


Publicatiedatum: 14-1-2015

  

Ander nieuws uit deze sector:

22-6-2018 Volautomatische dozensluitmachine voor kartonnen verpakkingen
21-6-2018 Wegen, etiketteren, klanten adviseren en transacties met één winkelweegschaal
14-6-2018 Girò lanceert nieuwe verpakkingsmachine EXACT-100
13-6-2018 AGF-schilmachines voor dummies
12-6-2018 Kronen viert 40-jarig bestaan op 27 en 28 september 2018
11-6-2018 Nieuwe sorteermachine voor blauwe bessen
8-6-2018 Nieuwste UV-C tunnel gedemonstreerd op demodag 21 juni
7-6-2018 Universele Poolse sorteerder voor breed scala aan AGF
7-6-2018 Boomgaard aanplanten kan makkelijker
6-6-2018 Munckhof Machinefabriek na 134 jaar overgenomen
6-6-2018 Nieuwe uiensorteer- en verpakkingslijn voor La Motte
23-5-2018 Flevofruit stopt met telen van fruit, sorteerlijn wordt geveild
17-5-2018 "De interne kwaliteit van het fruit is de graadmeter"
16-5-2018 Rainbow Kleinpak breidt machinepark uit met vier Fuji Flowpackers
14-5-2018 Nieuwe appelpakrobot ontwikkeld
14-5-2018 AGF-verwerkingssystemen worden steeds geavanceerder
9-5-2018 Nieuwe sorteermachine voor blauwe bessen
8-5-2018 Nieuwe meloenensnijder op de markt
7-5-2018 Zweedse Grönsakshallen investeert in groentenverwerkingslijn van Kronen
3-5-2018 Aspergerobot krijgt 1,5 miljoen euro aan Europese subsidie