Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Summit: de mooiste bewaarui van Nederland

Op de Themadag Uien in Dronten is dinsdag 13 januari het ras Summit van Bejo/De Groot en Slot verkozen tot de mooiste bewaarui van Nederland. Totaal waren er 19 inzendingen uit alle hoeken van Nederland. De mooiste ui van het ras Summit is geteeld door F. Gerbens en P. Burgler uit Baflo, Groningen. "Een grote verrassing. Elk jaar wint iemand uit de polder. Ik had dus nooit gedacht dat wij zouden winnen. Dit is de eerste keer dat de winnende uien uit het hoge noorden komen," aldus trotse winnaar Peter Burgler. De inzendingen zijn door een zeer vakbekwame jury beoordeeld op een 7-tal punten. Op alle aspecten scoorde het ras Summit van Gerbens/Burgler een gemiddelde score van 8,3. De hoogste score 9,0 was voor de algemene indruk. Dit was ook de hoogste score van alle inzendingen. Maar ook op uniformiteit, vorm, hardheid, kleur en sortering had de combinatie Gerbens/Burgler de hoogste score. Een welverdiende eerste plaats voor hun Summit! Klik hier voor de complete uitslag.



Wij willen de telerscombinatie Gerbens en Burgler van harte feliciteren met hun eerste plaats en de complimenten uitbrengen aan de deelnemers en de jury, die deze wedstrijd mogelijk hebben gemaakt.
Publicatiedatum: