Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Californische uien veroorzaken overaanbod op Australische markt

Er is een overvloed aan Californische rode uien op de Australische markt. Hierdoor is er minder ruimte voor producten van eigen bodem en gaan de prijzen omlaag.

De grote supermarkten Woolworths en Coles verkopen alleen Australische uien, maar dit is nog niet het geval bij zelfstandige supermarkten.

De geïmporteerde voorraad wordt over het algemeen binnen zes weken verkocht. In die periode raakt de voorraad uit de Zuid-Australische koelhuizen op en komen de uien uit Queensland op de markt. Het overaanbod door de Californische import zorgt echter voor problemen. 

Vorig jaar waren er ook berichten dat Amerikaanse uien in Queensland werden bestempeld als Australische.

De overvloed heeft het moeilijk gemaakt voor telers uit Queensland om hun voorraad te verplaatsen. Dat heeft invloed op Zuid-Australische telers, die oogsten sinds eind december.

Onions Australia is bezig met de productie in het noorden. Ze proberen het gat in het aanbod te vullen en het invoeren aan uien overbodig te maken. 
Publicatiedatum: