Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Keuren met smartglasses de toekomst?

Een student Creative Technology van Universiteit Twente heeft in opdracht van Tradle de toepassingsmogelijkheden van smartwatches en smartglasses, zoals Google Glass, in het keurproces van groenten en fruit onderzocht. Het resultaat is in beeld gebracht in een filmpje.

Dit filmpje geeft een blik op de toekomst:

 
Onderzoek door student Creative Technology
Bij het onderzoek naar de toepassingsmogelijkheden van wearables in het keurproces van groenten en fruit is vooral gekeken naar slimme brillen (smartglasses) en slimme horloges (smartwatches). Google Glass is het bekende voorbeeld van smartglasses, maar er zijn veel meer aanbieders van 'computerbrillen'. In het onderzoek zijn de activiteiten en handelingen tijdens het keurproces in beeld gebracht en is onderzocht of de mogelijkheden, die de wearables bieden, van toegevoegde waarde kunnen zijn. De omstandigheden tijdens keuren stellen daarbij hoge eisen aan de techniek. Ook hier is in het onderzoek aandacht aan besteed.

Uit het onderzoek bleek dat vooral smartglasses een toegevoegde waarde. Handsfree kunnen werken en het toevoegen van bijvoorbeeld vision technologie (automatische beeldanalyse) voor interne of externe kleurbeoordeling of het signaleren van afwijkingen, kan het keuren vergemakkelijken en het keurresultaat objectiveren. Een conclusie uit het onderzoek is ook dat de huidige smartglasses er nog niet klaar voor zijn. De batterijduur, de processor capaciteit en de robuustheid van de smartglasses zelf zijn nog niet voldoende doorontwikkeld. De achterliggende technologie voor automatische beeldanalyse is al ver ontwikkeld, maar ook hier zal nog aan gewerkt moeten worden.

Hebben slimme brillen (smartglasses) toekomst?
Hebben slimme brillen (smartglasses) nog toekomst nu Google Glass als consumentenproduct heeft gefaald. Het antwoord is ja. Het privacy argument waar veel ophef over is, is voor proces ondersteunende professionele toepassingen geen issue. Voor Google stopt de ontwikkeling overigens niet en behalve Google zijn tal van andere bedrijven bezig met de ontwikkeling van smartglasses. Vooral via Google Glass at Work wil Google een zakelijk platform bouwen voor bedrijven, die Glass gebruiken. Amsterdam Airport Schiphol is bijvoorbeeld gestart met proeven en heeft een app voor Google Glass ontwikkeld, die luchthavenmedewerkers moet helpen hun werk buiten op het luchthaventerrein te vergemakkelijken en te vereenvoudigen. Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas struikelde je over de slimme brillen. Microsoft introduceerde recent de Hololens, een kruising tussen Google Glass en Oculus Rift (virtual reality). Intel investeerde recent 25 miljoen dollar in Vuzix, producent van augmented reality-brillen voor professionele toepassingen. De ontwikkelingen gaan dus verder en professionele toepassingen zijn er zeker.

Tradle
Tradle Fresh Quality Management maakt registreren, monitoren en analyseren van kwaliteit vanaf teelt tot schap mogelijk. Tradle streeft er naar om met inzet van nieuwe technologie kwaliteitsmanagement in de versketen verder te optimaliseren.

Meer informatie over het onderzoek of over Tradle: henk.aarts@tradle.nl
 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Heej Niels,

Staat je leuk dat montuur.
Is deze van Hans Anders of van Specsavers ?
Stuur er maar een op naar Venlo,kunnen wij hem ook uitproberen.

Groetjes uit Venlo.Je collega
Sjraar, Velden - 2015/02/13 19:05:34.000© UienNieuws.nl 2018