Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Multi-Wash systeem

Groentenverwerkende bedrijven proberen voortdurend hun marges te verhogen door het verminderen van de hoeveelheid afval. Het Britse Haith speelt hierop in met systemen die energiekosten reduceren, minder water verbruiken en loonkosten drukken. Directeur Nigel Haith: "Het Haith Muli-Wash Systeem voldoet aan al deze eisen en maakt het hele verwerkingsproces een stuk makkelijker. De aardappelen worden grondig gewassen zonder dat ze beschadigen. Het voordeel van dit systeem is dat alle onderdelen in één machine zitten, zodat de aardappelen niet voortdurend hoeven te worden vervoerd."


Het gepatenteerde Haith Multi-Wash systeem biedt onder meer het verwijderen van stenen en het grondig polijsten van de aardappelen. Een belangrijke verbetering maakt grondige reiniging mogelijk zonder dat de aardappel beschadigt. Het compacte alles-in-een plug-and-play ontwerp maakt installatie zeer eenvoudig. Er zijn een aantal opties en configuraties beschikbaar voor het invoeren van specifieke eisen.

De aardappelen komen meteen in het water terecht, waar stenen en kluiten worden verwijderd. Als er sprake is van zware aardkluiten en er een robuuste wasbeurt nodig is, kan het waterpeil worden verhoogd. Een rubberen rolmechanisme voert aardappelen door de tunnel, terwijl de hoge drukspuit aangekoekt vuil verwijdert. Uiteindelijk worden de aardappelen netjes en voorzichtig gepolijst.

Haith levert aan de meeste landen en heeft vertegenwoordigers in Frankrijk, Nederland, België, Scandinavië, Polen, Noord-Amerika en Japan.


Meer informatie:
Nigel Haith
Haith Group
Tel: +44 (0) 1302 831911
Email: nigel@haith.co.uk
www.haith.co.uk

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018