Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uientelers uit Zeeland op bezoek in Noord-Holland

Afgelopen vrijdag 27 maart is een grote groep uientelers (VVB Walcheren) vanuit Zeeland op bezoek geweest bij De Groot en Slot en Bejo Zaden.

De groep werd ontvangen door De Groot en Slot in Broek op Langedijk. Bij aankomst stond er een heerlijke lunch gereed voor de groep. Na de lunch heeft Peter Vroegindeweij (accountmanager in het Zuidwesten) een presentatie verzorgd. Daarbij werd stil gestaan bij een stuk historie van De Groot en Slot en is er ingegaan op de veredeling, rassenkeuze, innovatie en service van De Groot en Slot.



Vervolgens is de groep richting Warmenhuizen gereden voor een rondleiding bij samenwerkingspartner Bejo Zaden. Bij aankomst heeft Joris Ursem een korte presentatie gegeven en een bedrijfsfilm laten zien over de werkzaamheden bij Bejo Zaden. Na de presentatie hebben Joris en z'n collega Henk een uitgebreide rondleiding verzorgd langs de gehele lijn waar het uienzaad word geschoond en verpakt. Ook de afdelingen waar het zaad op kwaliteit wordt getest en onderzocht, is uitgebreid aan bod gekomen. Tijdens de rondleiding was er gelegenheid om vragen te stellen en hier werd volop gebruik van gemaakt.

Na afloop van het bedrijfsbezoek aan Bejo Zaden en De Groot en Slot is er bij de Zeeuwse groep uientelers veel meer bekend over de Hy-rassen en aan welke hoge kwaliteitseisen het uienzaad moet voldoen voordat het richting de telers gaat.

Bron: De Groot en Slot
Publicatiedatum: