Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De ui: geneeskrachtige plant van het jaar 2015

De ui is in Duitsland door de natuurgeneeskundevereniging Theophrastus uitgeroepen tot de geneeskrachtige plant van het jaar 2015, meldt de Duitse website food-monitor.de. De vereniging wil met deze keuze de helende werking van de groente onder de aandacht brengen. Want zowel in de vorm van siroop, sap, thee of tinctuur helpt de ui bijvoorbeeld bij verkoudheid en oorpijn, lost slijm op en bestrijdt een gebrek aan eetlust.

Uien zijn een verrijking van het menu en bevatten veel positieve inhoudsstoffen. Daartoe horen vitamine C, maar ook vitamine A, B-vitamines en vitamine E, evenals mineralen en sporenelementen zoals bijvoorbeeld kalium, fosfor, zink en mangaan. Waardevolle mosterdoliƫn in uien werken bovendien antibacterieel en ondersteunen de spijsvertering.
Publicatiedatum: