Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BLGG signaleert voordelen van inzet Google Glass bij bemonstering

Google Glass kan de bemonstering van percelen verbeteren. Dat blijkt uit onderzoek door VAA ICT Consultancy en BLGG. De nieuwe techniek verbetert met name de efficiency: de monsternemer heeft alle gegevens van het perceel direct paraat via de bril. Google Glass is een draagbare computer in de vorm van een bril. De gebruiker ziet de gegevens direct voor zich en kan tegelijkertijd gewoon om zich heen kijken. Het is een soort 'extra laag' die zichtbaar wordt.

VAA ICT heeft voor BLGG bekeken of Google Glass meerwaarde biedt bij het nemen van monsters. Uit het onderzoek blijkt dat Google Glass de bemonstering van percelen efficiƫnter kan maken. Met name de snelheid van grondmonstername kan verhoogd worden.

De bril van Google zorgt ervoor dat de informatie van het perceel en de eigenaar direct door middel van GPS-techniek beschikbaar is. Monstername van percelen gebeurt volgens vaststaande algoritmes. Google Glass kan op basis daarvan een logische looproute bepalen voor de monsternemer. Ook voor de monstername bij nematodenonderzoek is Google Glass geschikt. In de huidige situatie bakent de monsternemer met behulp van paaltjes vakken af binnen het perceel. Dat hoeft met Google Glass niet meer. De vlakken zijn direct via de bril te zien.

BLGG bekijkt momenteel wat de vervolgstappen zullen zijn. Daarbij is het ook belangrijk wat Google met de bril gaat doen. Er gaan geruchten dat Google in 2016 met een nieuwe versie komt. Daarnaast zijn er ook andere fabrikanten die soortgelijke brillen aan het ontwikkelen zijn. BLGG wacht de verdere ontwikkeling van Google Glass dan ook met belangstelling af. Op basis daarvan zal worden bepaald of het voor het bedrijf daadwerkelijk een rendabele investering is.
Publicatiedatum: