Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studieclub Friese uientelers maakt rondje uien in Noord-Holland

Op uitnodiging van Toine Stoop (inkoper- en transporteur van uien) en Jaap Jonker van De Groot en Slot hebben vrijdag 20 maart een tiental Friese telers een ronde gemaakt door Noord-Holland. De telers kwamen uit het gebied tussen Harlingen en Dokkum en ondernemen vaker activiteiten.



Als eerste werd in Waarland het uienverwerkingsbedrijf van Frank Stoop bezocht waar ook veel uien uit Friesland en Noord-Holland worden verwerkt. Hier kreeg de groep informatie over de handel en kon men een kijkje nemen bij het inpakken. Na dit interessante bezoekadres werd koers gezet naar Bejo Zaden in Warmenhuizen. Mark van Gerven gaf een interessante rondleiding waarbij werd getoond wat Bejo/De Groot en Slot allemaal doet voordat het zaad in het zakje zit of op het land gezaaid kan worden. Het is een kwestie van veel testen doen, veel uitzaaien in het lab, veel schonen en sorteren en uiteindelijk veel verpakken. De schappen waarop het zaad stond opgeslagen waren indrukwekkend om te zien! Hier werd niet alleen over uien gesproken maar werden alle groentezaden onder de loep genomen.

Na deze interessante rondleiding werd vervolgens een bezoek gebracht aan de partner in Allium, De Groot en Slot. Onder het genot van de lunch heeft de manager veredeling Koen van der Voort de groep 'meegenomen' op een reis over de wereld om aan te geven hoe en waar het veredelingsmateriaal vandaan gehaald wordt. Juist door die brede, globale blik is De Groot en Slot goed in staat om een oplossing te bieden aan (mogelijke) problemen in de teelt. Er werd uitvoerig gesproken over de goede kwaliteit uien die op dit moment in Friesland wordt afgeleverd en hoe De Groot en Slot daar een rol in kan en wil spelen. Door deze kennisuitwisseling is de groep telers weer een stukje wijzer geworden. Het bezoek werd van beide kanten zeer gewaardeerd!

Bron: De Groot en Slot
Publicatiedatum: