Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijzenoorlog Rusland Kazachstan

Rusland opent grenzen voor Nederlands pootgoed

Rusland opent de grenzen voor 24.000 ton pootgoed uit Nederland. Daarmee is Nederland het vierde EU-land dat toestemming krijgt voor de export. De aardappelimport uit Egypte wordt door Rusland beperkt door tijdelijke restricties en Duitsland zou 600 miljoen euro schade lijden door de boycot. Turkije daarentegen zag de export naar Rusland in de eerste drie maanden aanzienlijk stijgen.

Rusland opent vandaag grenzen voor Nederlands pootgoed
Vanaf 15 april opent Rusland de grenzen voor 24.000 ton Nederlands Pootgoed. Daarmee sluit Nederland aan achter Duitsland, Schotland en Finland die al eerder dit jaar toestemming kregen voor export van pootgoed. Vorig jaar gingen de grenzen op 25 maart open voor Nederlands pootgoed. In totaal werd toen 10.167 ton naar Rusland geƫxporteerd.

Rusland remt import aardappelen Egypte
De Russische fytosanitaire dienst heeft tijdelijke restricties afgekondigd voor de import van Egyptische aardappelen. De restricties gelden voor zes regio's. De nieuwe regels gelden vanaf 9 april.

Duitsland verliest 600 mln euro door boycot
De Duitse landbouw zou door de boycot in 2014 bijna 600 miljoen euro verloren. De appelprijzen zijn bijvoorbeeld hard gedaald, maar ook de melkprijzen en vleesprijzen staan onder druk.

Prijzenoorlog Rusland Kazachstan
sinds begin van het jaar lijkt er een prijzenoorlog te zijn uitgebroken tussen Rusland en Kazachstan. Door de scherpe waardedaling van de roebel van eind vorig jaar zijn Russische producten in Kazachstan goedkoper geworden. Volgens Russische bedrijven stelt Kazachstan buitensporige en kunstmatige beperkingen van de handel. Overigens is de roebel de laatste weken weer gestegen in waarde.

Turkse citrusexport naar Rusland gestegen
Uit cijfers van de Union of Exporters from the Mediterranean is de Turkse citrusexport naar Rusland in de eerste drie maanden van 2015 fors gestegen. De volumes sinaasappelen stegen met 39%, citroenen 47%, klein citrus noteerde een plus van 37%. Daarnaast steeg ook de granaatappelexport met 37%. Rusland was daarmee de belangrijkste handelspartner voor deze producten, alleen Irak importeerde meer sinaasappelen.

Chinese investeringen in Oost-Rusland
Exporteurs uit China hebben te kennen gegeven de export naar Oost-Rusland te willen verhogen. China wil samenwerken met Rusland om het investeringsklimaat in Oost-Rusland te verbeteren. Overigens is de export van groenten en fruit uit China naar Rusland dit jaar gedaald. Vanuit de provincie Heilongjiang daalde de export in januari en februari met 27,2% naar 30.000 ton.

Russische fastfoodketen concurrent McDonalds
Vorige week kwam naar buiten dat twee Russische filmproducenten die naam gemaakt hebben in Hollywood een Russische fastfoodketen wilden opzetten. Nu sluit voormalig burgemeester van Moskou Yuri Luzhkov zich bij het initiatief aan. Hij wil vlees gaan leveren aan de keten. Onder de naam 'Eat at Home' wil het fastfoodrestaurant de Russische keuken weer op de kaart zetten en de strijd aan gaan met Amerikaanse ketens.

Lees hier alle artikelen uit Dossier Rusland.