Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage Empack 2015

Afgelopen twee dagen is de verpakkingssector weer bijeengekomen tijdens de Empack in 's-Hertogenbosch. Ook dit jaar waren de laatste trends en ontwikkelingen op gebied van verpakkingen, verpakkingsmachines en –diensten te bewonderen. Maar liefst 330 exposanten stonden klaar om de bezoekers te woord te staan. De gelijktijdige beurs Label&Print met de focus op labelling, printing en converting, maakte het aanbod voor bezoekers compleet.


Vanaf linksboven met de klok mee: Skillpack, Sarco, Kolkman en CPS

Van de exposanten was een groot deel ook leverancier van de AGF-sector. Kolkman Verpakkingen uit Hedel nam dit jaar voor het eerst deel aan de beurs. Gert Kolkman gaf aan dat hij wel even zijn draai moest vinden, omdat Empack toch een heel ander publiek trekt dan bijvoorbeeld de champignondagen. Toch is Gert erg tevreden met hoe de beurs is verlopen.

Klik hier voor de fotoreportage

Het thema van dit jaar was 'Verpak je kansen', wat stond voor positiviteit in de economie en de nieuwe mogelijkheden wat dit met zich mee brengt. De focus lag dan ook op innovatie, inspiratie en nieuwe samenwerkingen. Een goed voorbeeld van nieuwe samenwerkingen kwam van de organisatie zelf. Net voor de start van de beurs werd namelijk bekend gemaakt dat organisatoren Easyfairs en Jaarbeurs de handen ineenslaan. Macropak zal integreren in de Empack, waardoor er vanaf nu één jaarlijks evenement overblijft voor de verpakkingssector. Dit betekent wel dat Empack in de even jaren (2016) naar Utrecht verhuist en in de oneven jaren (2017) in Den Bosch plaats zal vinden.

Er klonken over het algemeen positieve geluiden als reactie op deze samenwerking. Een groot aantal bedrijven heeft al weer een plaats gereserveerd in Utrecht, zoals bijvoorbeeld Logi Label, Tallpack en ook Panhuijsen verpakkingen. Er is ervoor gekozen om Empack Utrecht drie dagen te laten duren, maar wel nog steeds in het voorjaar zoals bezoekers en exposanten gewend zijn. Volgend jaar wordt de beurs gehouden op 12, 13 en 14 april in de Jaarbeurs Utrecht.
 

Klik hier voor de fotoreportage