Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rotterdamse haven krijgt centraal controlepunt vrachtauto’s

Inspectiediensten hebben in Rotterdam voortaan de beschikking over een centraal controlepunt voor vrachtauto's. Het wordt vandaag officieel geopend. Aan de Tweedweg, Botlek kunnen de diensten voertuigen nawegen en controleren. Daarnaast kunnen ook beladen voertuigen, rij- en rusttijden van chauffeurs, exceptionele transporten, gevaarlijks stoffen en andere zaken op deze locatie nader worden geïnspecteerd.



Minder incidenten
Het Havenbedrijf Rotterdam verwacht dat door de gebundelde controles het aantal incidenten met vrachtauto's vermindert en dat het eerlijke concurrentie in de transportsector ten goede komt. 'Dit komt de veiligheid op de weg en de doorstroming op de A15 ten goede', aldus Ronald Paul, COO Havenbedrijf Rotterdam. Bijna een vijfde van de vrachtwagens op het wegennet is volgens het Havenbedrijf overbelast met lading. Dit leidt tot een grotere ongeval- en pechkans voor vrachtwagens en slijtage aan het wegdek.
Publicatiedatum: