Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stenen- en kluitenscheider met uniek werkingsprincipe

De nieuwe stenen- en kluitenscheider van Tolsma-Grisnich heeft een uniek werkingsprincipe. Stenen en kluiten worden zeer nauwkeurig en met hoge capaciteit van de partij gescheiden. Het unieke principe van de machine is dat deze stenen en kluiten magnetiseert in de droge productstroom (aardappelen of uien). Sensoren herkennen daardoor de stenen en kluiten. Met pneumatische uitstoters worden ze uit de productstroom verwijderd. Het systeem is leverbaar met een capaciteit van 15 tot 50 ton product per uur. Het reinigingsresultaat bedraagt bij een volledige benutting van de capaciteit 95%.



Ook als losse component
De machine is als losse component inzetbaar in een verwerkingslijn maar kan ook in een vaste opstelling worden geplaatst. De bediening van de machine is zeer eenvoudig. Uitsluitend de gevoeligheid van de sensoren moet worden ingesteld. De rest gaat volledig automatisch. Tolsma-Grisnich verzorgt ook de service en het onderhoud van de machine.

Bekijk de stenen- en kluitenscheider in actie bij Greydanus Aardappelgroothandel in tafelaardappelen:



Link naar film op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=C7Qr6ev7uWQ

Publicatiedatum: