Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mihai Prodan, Agribox:

"We gebruiken de beste houtsoorten voor onze kuubskisten"

Tholen - Het Roemeense bedrijf Agribox produceert sinds 2007 houten kuubskisten. Mihai Prodan, de eigenaar van het bedrijf, geeft aan dat hun producten worden geleverd in het binnenland, Roemenië, Hongarije, Oostenrijk en Bulgarije. "We hebben ook een tijd naar Frankrijk geëxporteerd, maar aangezien de crisis daar hard is toegeslagen in de AGF-sector, besloten we om ons ook meer op Roemenië zelf te richten." De kuubskisten worden met name afgenomen door telers van aardappelen, wortelen, uien en appelen.

Samenwerking Klim'Top
Agribox werkt nauw samen met het Franse bedrijf Klim'Top Controls, een bedrijf dat klimaatsystemen levert voor opslagfaciliteiten. "We zijn in contact geweest met Klim'Top omdat onze activiteiten elkaar aanvullen." Agribox levert kuubskisten onder het merk 'agrobox'. "Op het gebied van kwaliteit willen we bovengemiddeld scoren. Er zijn veel kwaliteiten hout en wij zoeken naar de beste soorten, ondanks dat de Roemeense houtmarkt steeds moeizamer loopt."



Vraag naar kuubskisten
De Roemeense AGF-markt is groeiende. "We merken dat de vraag naar kuubskisten stijgt. Onze concurrenten zitten met name in het buitenland, met name Nederlandse en Poolse bedrijven. We hopen de komende jaren de capaciteit in het binnenland te kunnen blijven leveren en daarna ook meer te exporteren. Het is een uitdaging om de productie van de kisten te plannen. We weten natuurlijk wanneer de seizoenen zijn, maar het is nooit van te voren te plannen hoe veel telers dit jaar gaan oogsten en opslaan. Klanten vinden het dus moeilijk om al in het begin van het jaar te beslissen hoe veel ze inkopen."

For more information:
Mihai Prodan
Tel: +4 0722 377 890
Fax: +4 0354 815 384
330154, Deva, Romania
Str. Crangului 21
mihai.prodan@agrobox.ro
www.agrobox.ro