Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Syngenta wijst overnamebod Monsanto af

Syngenta gaat niet in op het overnamebod van Monsanto. Dat meldt het bedrijf in een verklaring op de website. Vorige week kwamen geluiden naar buiten over de interesse van Monsanto in het Zwitserse bedrijf.

Syngenta bevestigt dit in het bericht, maar meldt ook dat na grondig beraad unaniem is besloten het bod af te wijzen. "Het is niet in het belang van het bedrijf en de aandeelhouders", vinden ze. Bovendien wordt het bedrijf volgens het bericht niet op waarde geschat. "Syngenta is wereldleider in gewasbescherming, de nummer drie in zaden en het eerste bedrijf dat actief was met geïntegreerde teelt. Monsanto's voorstel doet geen recht aan de groei die we doormaken, de risico's in de markt en de potentie van het bedrijf in de toekomst."

Monsanto wilde volgens Syngenta 449 Zwitserse frank, zo'n 433 euro, per aandeel in contanten en eigen aandelen betalen voor Syngenta.
Publicatiedatum: