Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drones adviseren telers over bemesting

Ondernemers maken samen met Agrifirm Plant en BLGG vernieuwende bemestingsadviezen mogelijk door inzetten van onbemande vliegtuigen. De gewaskaarten die een eBee maakt, geven in één oogopslag weer hoe het gewas er plaatsspecifiek voor staat. Agrifirm Plant en BLGG vertalen de gewaskaarten naar een kant-en-klaar bemestingsadvies. Agrometius is als leverancier van eBee, nauw betrokken bij het tot stand komen van de gewaskaarten.



Gezamenlijke adviesdienst
Deze gezamenlijke adviesdienst gaat per direct van start en is als eerste in te zetten voor een bijmestadvies voor aardappelen. Met deze dienst kan een teler snel aan de slag om zijn gewasvariatie te verkleinen en de beschikbare nutriënten effectief te verdelen wat kan zorgen voor een hoger rendement. Andere plaatsspecifieke bijmestadviezen, bijvoorbeeld voor graan, volgen medio 2015.

Voordeel van eBee voor de teler
Het voordeel van een eBee is dat een teler niet afhankelijk is van bewolking zoals bij satellietbeelden. Daarnaast bevatten de gewaskaarten enorm veel detailinformatie door de gemiddelde pixelgrootte van 10 cm. De eBee-luchtfoto's zijn binnen een dag verwerkt tot gewaskaarten. Deze kaarten zijn de basis voor diverse variabele adviezen, zoals bijbemesting, groeiregulatie en loofdoding.

eBee gewasinformatie naast Veris-bodemkaarten

Naast gewas- is bodeminformatie ook belangrijk om de oorzaken van groeiverschillen te achterhalen. Gewaskaarten geven aan waar groeiafwijkingen zijn te vinden. Door deze informatie met bodemdata van dezelfde plaats te vergelijken, kan bepaald worden of de oorzaak in de bodem is te vinden. De combinatie van Veris-bodemscan- en eBee-gewaskaarten tijdens het groeiseizoen, geeft de mogelijkheid verschillende plaatsspecifieke informatie te stapelen. Dit biedt de teler kansen om breed in te spelen op perceelsvariatie met plaatsspecifieke teeltmaatregelen om zo het rendement te verhogen.

Bron: agrifirm.nl
Publicatiedatum: