Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

NAJK organiseert uitwisseling voor telers en ambtenaren

Na een geslaagd 'Dagje Praktijk' in 2014 organiseert NAJK ook dit jaar weer een uitwisseling tussen ambtenaren en agrarische ondernemers. Tijdens de uitwisseling lopen beleidsmedewerkers van het ministerie van Economische Zaken een dag mee met boeren en tuinders. Andersom mogen de agrarische ondernemers een kijkje nemen in het kantoor van de beleidsmedewerkers.

Realistisch beeld
NAJK vindt het belangrijk dat beleidsmedewerkers van het ministerie van Economische Zaken een realistisch beeld krijgen van de werkelijkheid op een agrarisch bedrijf en organiseert daarom jaarlijks het 'Dagje Praktijk'. Tijdens deze uitwisseling zullen ambtenaren met een bezoek aan een boerenbedrijf ervaren welke invloed regelgeving heeft op de productie en bedrijfsvoering van agrariërs. Door informele gesprekken met de teler komt de ambtenaar te weten voor welke uitdagingen de agrarische ondernemer staat. Deze kennis en ervaring kan dienen als inspiratie voor de beleidsmedewerker tijdens het schrijven van beleidsstukken.

Discussies
De deelnemende jonge agrariërs worden ook welkom geheten op het ministerie van Economische Zaken. Zij zullen daar een dag met beleidsmedewerkers meelopen en ervaren wat het leven van een ambtenaar inhoudt. Op het ministerie zullen de agrariërs op een actieve manier een beeld krijgen van de realiteit van de werkzaamheden op het ministerie door te participeren in onder andere simulaties en discussies.

Aanmelden
Voor de uitvoering van het 'Dagje Praktijk' is NAJK op zoek naar enthousiaste jonge boeren en tuinders die de ambtenaren een dag willen meenemen in de werkzaamheden op hun bedrijf en ook bereid zijn om een dag met een beleidsmedewerker mee te lopen. Aanmelden kan via deze link. Ambtenaren kunnen zich via deze link aanmelden voor het 'Dagje Praktijk 2015'.

Bron: www.najk.nl
Publicatiedatum: