Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Univeg boekte nettowinst 17 mln 2014

Greenyard Foods: gewaardeerd op meer dan 900 miljoen euro (incl. synergiepotentieel)

Op 19 juni belegt Greenyard Foods een speciale aandeelhoudersvergadering. Belangrijkste agendapunt is de voorgenomen fusie met Univeg en Peatinvest. In aanloop naar de vergadering publiceerde Greenyard Foods een rij documenten, die inzage geven in de fusie en de bedrijven. Samen is de fusiegroep meer dan 900 miljoen euro waard, waarbij rekening gehouden wordt met een synergiepotentieel van ruim 150 miljoen euro. De aandelen worden gewaardeerd op 21,7 euro boven de huidige koers van 17,7 euro.

De waardering van ruim 900 miljoen euro, inclusief een synergiepotentieel van meer dan 150 miljoen euro, is ruim boven de waardering van de afzonderlijke bedrijven. Greenyard Foods krijgt een waarde van 322 miljoen euro. Fieldlink, het moederbedrijf van Univeg, krijgt een waarde van 375,6 miljoen euro en Peatinvest wordt op 60 miljoen euro gewaardeerd.

De gepubliceerde jaarrekeningen geven een inkijkje in de financiƫle prestaties van de betrokken partijen in de afgelopen jaren. Univeg, met een omzet van ruim 3,2 miljard euro verreweg de grootste partij in deze fusie, sloot de afgelopen jaren in de groene cijfers af. In 2013 boekte het bedrijf ruim 16,2 miljoen winst. Vorig jaar noteerde Univeg een nettowinst ruim 17 miljoen. Peatinvest is met een omzet van 66 miljoen euro in 2014 de kleinste partij naar omzet. Het bedrijf haalde over 2014 een winst van ruim 4,3 miljoen euro. Overname kandidaat Greenyard Foods haalde in het boekjaar 2013/2014 een omzet van 623,1 miljoen euro en een winst van 61,7 miljoen euro.

Publicatiedatum: