Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steeds meer telers aan de smartphone

Het smartphonebezit binnen de Nederlandse akkerbouwsector is in de afgelopen jaren toegenomen. 52,9% van de akkerbouwers en 59,7% van de vollegrondsgroentetelers heeft een smartphone. In 2014 lag dit percentage op respectievelijk 39,3% en 45,3%.

Dit blijkt uit de AkkerbouwScanner 2015, de jaarlijkse telefonische inventarisatie van AgriDirect onder Nederlandse akkerbouwbedrijven en vollegrondsgroentetelers. In de maanden januari t/m maart 2015 werden ruim 7.000 agrariƫrs met minstens 10 ha akkerbouwgrond en/of 2 ha vollegrondsgroenteteelt benaderd met vragen over o.a. hun bedrijfsactiviteiten en investeringsplannen.

Smartphonebezit akkerbouwsector lager dan landelijk gemiddelde
Het smartphonebezit onder akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers ligt beduidend lager dan het landelijk gemiddelde: 74% van de Nederlanders (van 12 jaar en ouder) heeft een smartphone*. Naar de redenen waarom dit bezit lager is binnen de agrarische sector, is in de AkkerbouwScanner niet gevraagd.



Smartphone- en tabletbezit het hoogst onder vollegrondsgroentetelers
Vollegrondsgroentetelers (59,7%) blijken meer in het bezit te zijn van een smartphone dan akkerbouwers (52,9%). Het tabletbezit is eveneens het hoogst onder de telers: 43,6% van de vollegrondsgroentetelers bezit een tablet, ten opzichte van 39,3% van de akkerbouwers. Vorig jaar lag het percentage tabletbezitters op 29,8% onder de akkerbouwers en 34,6% onder de vollegrondsgroentetelers.

Ruim 3 procent wil smartphone aanschaffen
De intentie om een smartphone aan te schaffen, ligt bij de akkerbouwers op 3,5%. Van de vollegrondsgroentetelers wil 3,3% een smartphone kopen. Respectievelijk 1,7% en 1,5% van de akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers heeft plannen om een tablet te gaan aanschaffen.

Meer informatie:
AgriDirect BV
Ilse Gielen
E: ilse@agridirect.nl 
T: +31 (0)475 492549
www.agridirect.nl
Publicatiedatum: