Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Steeds meer telers aan de smartphone

Het smartphonebezit binnen de Nederlandse akkerbouwsector is in de afgelopen jaren toegenomen. 52,9% van de akkerbouwers en 59,7% van de vollegrondsgroentetelers heeft een smartphone. In 2014 lag dit percentage op respectievelijk 39,3% en 45,3%.

Dit blijkt uit de AkkerbouwScanner 2015, de jaarlijkse telefonische inventarisatie van AgriDirect onder Nederlandse akkerbouwbedrijven en vollegrondsgroentetelers. In de maanden januari t/m maart 2015 werden ruim 7.000 agrariërs met minstens 10 ha akkerbouwgrond en/of 2 ha vollegrondsgroenteteelt benaderd met vragen over o.a. hun bedrijfsactiviteiten en investeringsplannen.

Smartphonebezit akkerbouwsector lager dan landelijk gemiddelde
Het smartphonebezit onder akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers ligt beduidend lager dan het landelijk gemiddelde: 74% van de Nederlanders (van 12 jaar en ouder) heeft een smartphone*. Naar de redenen waarom dit bezit lager is binnen de agrarische sector, is in de AkkerbouwScanner niet gevraagd.Smartphone- en tabletbezit het hoogst onder vollegrondsgroentetelers
Vollegrondsgroentetelers (59,7%) blijken meer in het bezit te zijn van een smartphone dan akkerbouwers (52,9%). Het tabletbezit is eveneens het hoogst onder de telers: 43,6% van de vollegrondsgroentetelers bezit een tablet, ten opzichte van 39,3% van de akkerbouwers. Vorig jaar lag het percentage tabletbezitters op 29,8% onder de akkerbouwers en 34,6% onder de vollegrondsgroentetelers.

Ruim 3 procent wil smartphone aanschaffen
De intentie om een smartphone aan te schaffen, ligt bij de akkerbouwers op 3,5%. Van de vollegrondsgroentetelers wil 3,3% een smartphone kopen. Respectievelijk 1,7% en 1,5% van de akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers heeft plannen om een tablet te gaan aanschaffen.

Meer informatie:
AgriDirect BV
Ilse Gielen
E: ilse@agridirect.nl 
T: +31 (0)475 492549
www.agridirect.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018