Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Taks levert palletiseerlijn aan Poolse aardappelen- en uienverwerker

Taks Handling Systems heeft in mei 2015 een project bij Onix in Zakrzewie Polen gerealiseerd. Het bedrijf Onix werd opgericht in 1995 en heeft een leidende positie in de markt in de productie en verpakking van aardappelen en alle soorten van de uien, sjalotten en knoflook bestemd voor de nationale en internationale markten. Onix benaderde Taks Handling Systems met een complex vraagstuk over het optimaliseren van het intern transport en palletiseren van vele verschillende verpakkingen.De in netten en zakken verpakte uien en aardappelen, variërend in gewicht van 2,5 kg tot 8 kg, gaan vanuit de op verschillende locaties gesitueerde vulmachines naar een centraal pakstation. Vanuit het pakstation worden 40.000 netten en zakjes per uur verwerkt in dozen en kisten en worden daarna gepalletiseerd. Gezien de diversiteit in eindverpakkingen, de stapelpatronen, de verschillende gewichten maar ook de gewenste flexibiliteit en de benodigde capaciteit is een uniek flexibel systeem ontworpen. Managing Director Arie Meeuwissen: "Onix maakte de keuze voor Taks Handling Systems op basis van het innovatieve en efficiënte ontwerp. De hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de machines en de referenties aangaande het service-niveau gaven de doorslag bij de beslissing."

Taks realiseerde het gehele project waaronder 6 plaat palletisers model MPE met een capaciteit van 600 dozen per uur per machine en zeer krachtige dubbele aandrukkers. Door gebruik te maken van een hoge invoer aan de bovenzijde van de machine kan een groot deel van het vloeroppervlak vrij blijven voor opslag en transport. De toepassing van een dubbele traverse heeft het voordeel dat een hoge capaciteit wordt gegarandeerd. De traverse kan de gepalletiseerde pallets afleveren bij de binder of bij de wrapper.

De bouw, besturing en programmering van alle machines en systemen is door Taks Handling Systems in eigen beheer geproduceerd en uitgevoerd. Daarnaast wordt ook het ontwikkelde "Warehouse Managing System" door Taks Handling Systems geïnstalleerd.

Meer informatie:
TAKS Handling Systems
Arie Meeuwissen, Managing Director
T:+ 31(0)76-5 222 677
E: a.meeuwissen@taks.nl
www.taks.nl

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Welkom in de uienwereld. Het ziet er allemaal zeer professioneel uit.
Carl van de WIel, Langeweg - 2015/06/01 13:45:45.000© UienNieuws.nl 2018