Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
vooral in trek in CIS-landen

AGF-verwerkingsmachines en teeltadvies in één pakket



Tholen - Het aantal supermarkten in de CIS-landen groeit hard. Inherent aan deze groei is ook de vraag naar verpakt AGF. De supermarktklanten vragen om een hogere kwaliteit van het voedsel. Bovendien willen ze het in een fraaie verpakking aangeboden krijgen. De supermarkten in deze landen zijn wel vergelijkbaar met Nederland.


Arie Koppert

Koppert Machines uit Monster heeft het druk met deze aantrekkende vraag van de consument. De verkoop van hun teelt- en verwerkingsmachines aldaar stijgt flink. "Telers en verpakkers willen enerzijds de beste machines om een zo hoog mogelijke kwaliteit te kunnen leveren, anderzijds zijn ze toch nog onbekend met onze moderne teelttechnieken. En deze twee horen toch echt bij elkaar." Om dit gat op te vullen, heeft Arie Koppert een aantal teeltadviseurs. Deze begeleiders komen regelmatig bij de telers om ze te adviseren. Dat werkt goed. Het blijkt dé oplossing te zijn om aan de vraag van de consument te kunnen voldoen", vertelt Arie Koppert.


Paul Koppert is verkoopmanager

Koppert Machines heeft haar roots in de radijsverwerking liggen. In de CIS-landen wordt er veel radijs gegeten. Arbeid wordt daar ook duurder, dus automatisering zal steeds een belangrijkere rol in gaan nemen. Overigens groeit de vraag wereldwijd naar radijs. De groei naar de radijsmachines wordt dus vooral ingevuld door nieuwe markten en niet zo zeer door de vervangingsmarkt. Nederland bevestigt de uitzondering op de regel. Het areaal radijs blijft gelijk. De radijsteelt wordt wel intensiever. Bedrijven worden groter en opbrengsten stijgen.


Emiel Koppert gaat over productie en personeel binnen Koppert Machines



In de afgelopen 35 jaar heeft Arie Koppert geïnvesteerd in R&D. Ook al liggen de roots bij de radijs, Koppert Machines levert tal van andere AGF-verwerkingsmachines:
  • Veldsla (zaai-, oogst-, was- en verpakkingsmachines
  • Bosui (zaai-, oogst- was-, pel- en opbosmachines
  • Verpakkingsmachine. Op de Fruit Logistica in Berlijn presenteerde Koppert Machines hun nieuwe Multi Verpakker. Deze machine is om te bouwen tot iedere verpakkingsmaat en allerlei type verpakkingen voor groenten en fruit.

Verpakkingsmachine voor cherrytomaten voor een Servische afnemer

Voor meer informatie:
Koppert Machines
Vlotlaan 616
2681 TX MONSTER
Tel: 0174-240241
info@koppertmachines.nl
www.koppertmachines.nl