Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




200 mln minder mensen met honger

Volgens een verslag van de Verenigde Naties leden 795 miljoen mensen honger in 2014. Dat is 200 miljoen minder dan het geschatte aantal van 1 miljard in 1990. Ondertussen is de wereldbevolking sinds de jaren '90 gegroeid met 2 miljard. De mate van honger is dus afgenomen. In ontwikkelingsgebieden is er sprake van ongeveer 13% van de bevolking die honger lijdt, vergeleken met iets meer dan 23%, vijfentwintig jaar geleden.

Mensen die in de wereld honger lijden, consumeren minder dan 2.000 calorieŽn per dag. Dat is ongeveer de hoeveelheid die een gemiddeld persoon nodig heeft om in leven te blijven, hoewel dit afhankelijk is van leeftijd, geslacht en energieverbruik.

Volgens Pedro Sanchez, directeur van het centrum van landbouw en voedingsveiligheid op de universiteit van Columbia, zijn er twee redenen voor dit calorieŽn tekort. De ene reden is acute honger als de mensen honger leiden door omstandigheden als oorlog of droogtes. Dit zou neerkomen op 10% van de bevolking in hongersnood. 

De andere reden is chronische honger, die gerelateerd is aan armoede. Mensen met chronische honger hebben weliswaar in beperkte mate toegang tot voeding, maar dit bestaat vooral uit koolhydraten en calorieŽn en mist alle andere benodigde bestanddelen als eiwitten en vitamine A.

Klik hier om meer te lezen op peconicpublicbroadcasting.org.

Publicatiedatum: 5-6-2015

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

25-4-2018 31 dagen groentechallenge
25-4-2018 Kroten groente van het jaar 2018
25-4-2018 Deense consumenten brengen voedselverspilling met 14.000 ton terug
24-4-2018 4.500 gezinnen wagen zich aan Seizoensgroenten-Challenge
20-4-2018 In BelgiŽ meer fruit maar minder groenten geconsumeerd
18-4-2018 Salade in een handomdraai klaar met de 1-minute Salad Maker
17-4-2018 Depressief? Het zou weleens aan je voeding kunnen liggen
17-4-2018 Granaatappel werkt ontstekingsremmend
13-4-2018 Uitgiftepunt op hogeschool om groenten- en fruit consumptie te stimuleren
13-4-2018 Ziekenhuis kiest voor herstelbevorderend voedingsconcept
13-4-2018 ONVZ helpt verzekerden gezonder te leven met FoodFirst Network
11-4-2018 "Meeste mensen kunnen beter naar de groenteboer dan naar de apotheek"
11-4-2018 Cranberry is geen medisch hulpmiddel bij blaasontsteking
11-4-2018 Donderslaghoofdpijn na eten heetste peper ter wereld
10-4-2018 De 10 bewezen gezondheidsvoordelen van asperges
9-4-2018 Aminozuur asparagine kan rol spelen bij uitzaaiing kankercellen
6-4-2018 Canada: een van de grootste verspillers ter wereld
6-4-2018 AH wint tweede keer op rij Jaarprijs Goede Voeding
5-4-2018 Noorse supermarkten verkopen tonnen 'gezond snoep'
5-4-2018 In 2050 eet men meer groenten en minder vlees