Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




200 mln minder mensen met honger

Volgens een verslag van de Verenigde Naties leden 795 miljoen mensen honger in 2014. Dat is 200 miljoen minder dan het geschatte aantal van 1 miljard in 1990. Ondertussen is de wereldbevolking sinds de jaren '90 gegroeid met 2 miljard. De mate van honger is dus afgenomen. In ontwikkelingsgebieden is er sprake van ongeveer 13% van de bevolking die honger lijdt, vergeleken met iets meer dan 23%, vijfentwintig jaar geleden.

Mensen die in de wereld honger lijden, consumeren minder dan 2.000 calorieŽn per dag. Dat is ongeveer de hoeveelheid die een gemiddeld persoon nodig heeft om in leven te blijven, hoewel dit afhankelijk is van leeftijd, geslacht en energieverbruik.

Volgens Pedro Sanchez, directeur van het centrum van landbouw en voedingsveiligheid op de universiteit van Columbia, zijn er twee redenen voor dit calorieŽn tekort. De ene reden is acute honger als de mensen honger leiden door omstandigheden als oorlog of droogtes. Dit zou neerkomen op 10% van de bevolking in hongersnood. 

De andere reden is chronische honger, die gerelateerd is aan armoede. Mensen met chronische honger hebben weliswaar in beperkte mate toegang tot voeding, maar dit bestaat vooral uit koolhydraten en calorieŽn en mist alle andere benodigde bestanddelen als eiwitten en vitamine A.

Klik hier om meer te lezen op peconicpublicbroadcasting.org.

Publicatiedatum: 5-6-2015

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

21-9-2017 Duitsers eten meer vers dan Fransen
20-9-2017 Huisarts prijst groenten aan bij RTL Late Night
20-9-2017 Den Haag deelt vrolijke groentendoosjes aan armlastige jeugd
20-9-2017 Het Vlaams Instituut Gezond Leven: Meer groenten, minder vlees
18-9-2017 "Voedingswetenschap moet anders"
18-9-2017 IsraŽl: Rosj Hasjana goed voor 10% grotere AGF-afzet
14-9-2017 Sopropo heilzaam tegen diabetes en kanker
13-9-2017 Gekookt meer voedingsstoffen in tomaten en spinazie
12-9-2017 Waarom eten kinderen eigenlijk geen groenten?
12-9-2017 "Onderzoek naar bittere stof in witlof als mogelijk medicijn"
11-9-2017 "Deze groenten kun je beter niet eten als je wil afvallen"
11-9-2017 Healthy Food Congress: kloof tussen gezondheid en groente verder dichten
7-9-2017 VK: Hoge concentratie gewasbeschermingsmiddelen gevonden in Britse AGF voor kinderen
5-9-2017 Nieuwe Vlaamse campagne voor gezond snacken voor kinderen
5-9-2017 Misleiding bij Capri-Sun en Fruity Water
5-9-2017 Congres over effect gezonde voeding op gezondheid
31-8-2017 Is broccoli de sleutel tot anti-veroudering?
31-8-2017 VS: Kritiek op schoolfruitprogramma
30-8-2017 '70% supermarkt bestaat uit omstreden 'ultra processed foods'
29-8-2017 Drukbezette ouders sussen met knijpfruit hun geweten