Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

200 mln minder mensen met honger

Volgens een verslag van de Verenigde Naties leden 795 miljoen mensen honger in 2014. Dat is 200 miljoen minder dan het geschatte aantal van 1 miljard in 1990. Ondertussen is de wereldbevolking sinds de jaren '90 gegroeid met 2 miljard. De mate van honger is dus afgenomen. In ontwikkelingsgebieden is er sprake van ongeveer 13% van de bevolking die honger lijdt, vergeleken met iets meer dan 23%, vijfentwintig jaar geleden.

Mensen die in de wereld honger lijden, consumeren minder dan 2.000 calorieën per dag. Dat is ongeveer de hoeveelheid die een gemiddeld persoon nodig heeft om in leven te blijven, hoewel dit afhankelijk is van leeftijd, geslacht en energieverbruik.

Volgens Pedro Sanchez, directeur van het centrum van landbouw en voedingsveiligheid op de universiteit van Columbia, zijn er twee redenen voor dit calorieën tekort. De ene reden is acute honger als de mensen honger leiden door omstandigheden als oorlog of droogtes. Dit zou neerkomen op 10% van de bevolking in hongersnood. 

De andere reden is chronische honger, die gerelateerd is aan armoede. Mensen met chronische honger hebben weliswaar in beperkte mate toegang tot voeding, maar dit bestaat vooral uit koolhydraten en calorieën en mist alle andere benodigde bestanddelen als eiwitten en vitamine A.

Klik hier om meer te lezen op peconicpublicbroadcasting.org.
Publicatiedatum: