Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




200 mln minder mensen met honger

Volgens een verslag van de Verenigde Naties leden 795 miljoen mensen honger in 2014. Dat is 200 miljoen minder dan het geschatte aantal van 1 miljard in 1990. Ondertussen is de wereldbevolking sinds de jaren '90 gegroeid met 2 miljard. De mate van honger is dus afgenomen. In ontwikkelingsgebieden is er sprake van ongeveer 13% van de bevolking die honger lijdt, vergeleken met iets meer dan 23%, vijfentwintig jaar geleden.

Mensen die in de wereld honger lijden, consumeren minder dan 2.000 calorieŽn per dag. Dat is ongeveer de hoeveelheid die een gemiddeld persoon nodig heeft om in leven te blijven, hoewel dit afhankelijk is van leeftijd, geslacht en energieverbruik.

Volgens Pedro Sanchez, directeur van het centrum van landbouw en voedingsveiligheid op de universiteit van Columbia, zijn er twee redenen voor dit calorieŽn tekort. De ene reden is acute honger als de mensen honger leiden door omstandigheden als oorlog of droogtes. Dit zou neerkomen op 10% van de bevolking in hongersnood. 

De andere reden is chronische honger, die gerelateerd is aan armoede. Mensen met chronische honger hebben weliswaar in beperkte mate toegang tot voeding, maar dit bestaat vooral uit koolhydraten en calorieŽn en mist alle andere benodigde bestanddelen als eiwitten en vitamine A.

Klik hier om meer te lezen op peconicpublicbroadcasting.org.

Publicatiedatum: 5-6-2015

 



 

Ander nieuws uit deze sector:

18-1-2018 Vers fruit ruim 28 procent duurder dan 10 jaar geleden
17-1-2018 Vruchtensappen verzadigen minder dan hele stukken fruit
17-1-2018 Britten houden van bananen en zachtfruit
16-1-2018 RoemeniŽ: Fruitconsumptie overschrijdt die van varkensvlees
16-1-2018 Franse professor legt uit: met dťze voeding voorkom je een depressie
15-1-2018 Fit op kantoor
15-1-2018 Kinderen leren gezond eten met de Leerstraat
12-1-2018 19 partners gaan bijdragen aan gezonder eetpatroon consumenten
12-1-2018 Boerenkool is een trendgroente
11-1-2018 "Het woord Ďlekkerí wordt de komende jaren minder relevant"
11-1-2018 ​"We zouden groenten en fruit moeten eten alsof ons leven ervan afhangt"
11-1-2018 Medicinale paddenstoelen de voedseltrend voor 2018
11-1-2018 'Voedingsapotheken' schrijven groenten en fruit voor
9-1-2018 'Hersenvoedsel' en koolhydraat-alternatieven dť foodtrends voor 2018
9-1-2018 Iedereen vleesvrij: Een ramp voor de volksgezondheid
9-1-2018 Aankoopbeslissingen van millennials
9-1-2018 Australische hardfruitexporteurs wordt geadviseerd te stoppen met IProdione
8-1-2018 Gezonde reisproviand op de 'Tag des Deutschen Apfels'
5-1-2018 Handtekeningen gevraagd voor voedselonderwijs op Horecava
4-1-2018 Voedingscentrum introduceert 'Kies Ik Gezond?í-app