Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
september 2015

Robotica & mechanisatie Event

In september 2015 wordt er een robotica, mechanisatie event georganiseerd bij Demokwekerij Westland vanuit het IDC Robotica waar naast Demokwekerij ook TNO en TU Delft initiatiefnemers zijn. Sinds eind 2013 is het IDC Robotica bij Demokwekerij Westland gevestigd. Nu is er bijna 2 jaar verstreken en er is niet stilgezeten. Tijdens dit evenement worden verschillende resultaten van de door kwekers gestelde onderzoeksvragen gepresenteerd. Het evenement kent tevens diverse workshops en presentaties gegeven door bedrijven/organisaties, die zich ook met het onderwerp bezig houden.

Het IDC heeft een aanjaagfunctie voor innovatietrajecten op het gebied van arbeid in en rondom de kwekerij. Eén van de onderzoeksvragen die is gesteld aan het IDC kwam van een groep auberginekwekers, die een gedeelte van hun sorteerproces verder wilden automatiseren. Als eerste stap heeft het IDC Robotica een procesinventarisatie gedaan. Dit betekent dat het IDC op bezoek gaat bij de kweker om te kijken hoe het proces er aan toe gaat. Eén van de grootste knelpunten in dit traject is dat de auberginevrucht makkelijk en snel beschadigt. Eén van de mogelijke oplossingen werd gezocht in een vacuüm gripper. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat het materiaal van de gripper 'food bestendig' moet zijn. Deze gripper was er nog niet dus het IDC heeft een eerste testversie ontwikkeld. Deze gripper is meermalen getest op aubergines met een positief resultaat. Daarnaast is onderzocht of de automatische oplossing geïntegreerd kan worden in het bestaande proces maar er is ook nagedacht over totale nieuwe oplossingen. De betrokken kwekers hebben een duidelijke keuze gemaakt. Hiermee is de inventarisatie/idee vorming afgerond, en werkt men aan de verdere uitwerking van het prototype.

Op het IDC evenement zal dit maar ook ander projecten worden toegelicht en gezamenlijk met u besproken wat dit voor u kan betekenen.

Bron: Demokwekerij Westland
Publicatiedatum: