Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwbouw gerealiseerd door Hanse Staalbouw

Mts. Waverijn 'uit de brand' met nieuwe bewaarschuur

Tholen - Op 12 november 2013 brandde het loon- en koelbedrijf van Marco en José Waverijn in Philippine als gevolg van blikseminslag tot de grond toe af, inclusief alle trekkers en machines. Met veel hulp van collega's en leveranciers die hun machines ter beschikking stelden, werd de winter overbrugd en afgelopen jaar werd door Hanse Staalbouw een nieuwe bewaarloods (5.000 m2) gebouwd voor zowel bulk- als kistenbewaring en machineberging , waarbij uiteraard alle innovatieve ontwikkelingen op het gebied van brandveiligheid werden verwerkt. Als dank wordt zaterdag 26 juni een open dag georganiseerd, waarbij alle belangstellenden aanwezig zijn om de nieuwe loods met de innovaties te bekijken.


José en Marco Waverijn en Johan Flikweert van Hanse Staalbouw

"Zo'n brand heeft natuurlijk een gigantische impact op je bedrijf. Alles was weg, maar we zijn gigantisch goed geholpen door collega's. Dat was echt bijzonder. Ook is er geen enkele klant bij ons weggegaan", blikt José Waverijn terug. "Op zo'n moment zit je in de flow en moet je daarin mee. Hanse Staalbouw had de laatste keer al voor ons gebouwd en twee weken na de brand zaten we alweer aan tafel om de nieuwbouwplannen te bespreken. We hadden al goede ervaringen met Hanse, maar toen ze er bij de aanbesteding ook nog voordelig uitkwamen, was de keuze voor ons niet moeilijk. Binnen een maand lag er al een nieuwe tekening. We hebben zelf voor de fundering gezorgd, want daar hadden we op dat moment tijd voor, en Hanse heeft de gehele bovenbouw verzorgt. De bouw is heel voorspoedig verlopen. Als we een specifieke wens hadden, hoefden we maar een seintje te geven en er werd wat mee gedaan. In mei is de bouw gestart en in de eerste week van september kwamen de eerste uien erin, gevolgd door de aardappelen en wortelen."



De nieuwe bewaarplaats van het ruim 50 jaar oude bedrijf is goed geïsoleerd, volgens de geldende normen voor Energie Investeringsaftrek (EIA) en beschikt daarnaast over energiezuinige ventilatoren, mechanische koeling en een klimaatcomputer met energie-management, verzorgd door Tolsma. Bewust is gekozen om goed in de hoogte te bouwen, waardoor al het product binnen kan worden geladen. In de overdekte laad- en losruimtes en de machineberging zijn geperforeerde gevelplaten gebruikt, die voor een natuurlijke trek zorgen. Boven de kistenbewaring is een loopbrug geïnstalleerd, die het ideaal maakt om het product van bovenaf te bekijken en het voor installateurs ook mogelijk maakt om veilig en snel hun werkzaamheden aan de koelunits te verrichten. De cellen kunnen met schuifdeuren van 7 meter hoogte over de gehele breedte van de cellen worden opengeschoven.



"Brandpreventie had natuurlijk prioriteit en daarvoor hebben we een speciaal bureau bij de arm genomen. Alle acties met betrekking tot brandwerendheid hebben geleid tot een brandverzekering met een scherpe premie", vertelt Marco. Inmiddels heeft de bewaarschuur één keer volledig vol gestaan en dat zal naar verwachting na de zomer weer gebeuren met vooral eigen geteeld producten zoals uien, aardappelen, wortelen en witlofwortelen. "We zijn blij dat we weer volop aan de slag zijn na de brand. We hopen een kwalitatief goede oogst binnen te halen en weer te kunnen bewaren. Dat is voor ons het mooiste wat er is."



Vrijdag 26 juni houdt Mts. Waverijn een open dag. Alle belangstellenden zijn van 14.00 tot ongeveer 22.00 uur welkom aan de Spanjaardsweg 6 in Philippine.


Voor meer informatie:
José en Marco Waverijn
Mts. Waverijn
Spanjaardsweg 6
4553 PA Philippine
Tel.: 0115 402 390
info@mtswaverijn.nl
www.mtswaverijn.nl

Hanse Staalbouw BV
Johan Flikweert
Tel: 0111 - 64 13 33
JFlikweert@hansestaalbouw.nl
www.hansestaalbouw.nl