Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jubileumfeest 100 jaar ZON

Tholen - In Venlo werd op 19 juni 1915 de Coöperatieve Veilingvereeniging Venlo opgericht. Precies 100 jaar later werd op het feestterrein van 'Lekker Venlo' het jubileumfeest 100 jaar ZON gevierd met leden, medewerkers van ZON, klanten en relaties. Ruim 1.000 mensen waren aanwezig om het eeuwfeest met de coöperatie te vieren. Eerder die dag ontving ZON het predicaat Koninklijk uit handen van Commissaris van de Koning in Limburg, de heer Theo Bovens. Precies om 24.00 uur werd het glas dan ook geheven op het podium om het feest op knallende wijze te voltooien.


Michiel van Ginkel

"Want we zijn dan wel 100 jaar, maar springlevend", zei ZON-directeur Michiel van Ginkel. Hij wenste de bezoekers hartelijk welkom in een omgeving "met het beste wat Limburg te bieden heeft." Dit weekend vindt namelijk het culinaire evenement 'Lekker Venlo' voor de zesde keer plaats, waarbij er in het Julianapark voor bedrijven en bezoekers gerechten zijn te proeven van diverse toprestaurants, veelal bereid met streekproducten. ZON boekte de avond vooraf aan het eeuwfeest en dat viel wonderwel samen met het 100 jarig bestaan van de coöperatie.



In die honderd jaar is ZON door diverse fusies en structuurwijzigingen uitgegroeid tot een belangrijke voedingstuinbouwcoöperatie in Europa. Naast ZON fruit & vegetables heeft het een eigen zachtfruitdivisie en valt het Fresh Park Venlo onder de coöperatie.

Klik hier voor de fotoreportage