Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantuiendemo op vrijdag 3 juli in Axel

Op vrijdag 3 juli organiseert De Groot en Slot in samenwerking met Broer BV een Plantuien demodag. Op het veld zijn de bekende vroege rassen te zien zoals Jagro, Jetset en Troy. Maar ook noviteiten zoals rassen met meeldauw en Fusarium resistentie. Ook is er aandacht voor maatsortering en de effecten van het aantal stuks per meter. In totaal zijn er maar liefst 18 veldjes te bewonderen.

Verder kunt u het woelpootje van uienverwerker Monie bekijken. Deze zorgt voor een betere ontwatering van uienpercelen, zodat er geen plasvorming optreedt na hoosbuien. Uit ervaringen is gebleken dat de tarra percentages lager zijn als dit werktuig is toegepast. Ook de Fa Warrens, bekend van de Deltaplanter, is dit jaar aanwezig met enkele machines.

Bayer CropScience zal aanwezig zijn om het middelenpakket in uien toe te lichten. De laatste jaren heeft Bayer het middelenpakket in uien sterk uitgebreid met de middelen Fandango, Movento, Luna EXPERIENCE en dompelbehandeling Rudis ten behoeve van de teelt van tweedejaars plantui. Er is gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en de mogelijkheden van Luna EXPERIENCE te bespreken.

Het veld ligt aan de Tweede Verkorting, 4571 RG bij Axel, ten zuiden van de provinciale weg N258. 
Publicatiedatum: