Franse Anjou sjalotten krijgen binnenkort Beschermde Geografische Afkomst

Terwijl het sjalottenseizoen in volle gang is, kondigt de coöperatie Fleuron d'Anjou aan, dat een BGA-certificering voor de 'Anjou' sjalot aanstaande is. Het door 30 telers langverwachte besluit zal vanaf eind juli van kracht zijn. 'Anjou' sjalotten worden met de hand geplant en geoogst en beslaan een areaal van 150 hectare. Een derde deel (3.000 ton) van de productie wordt uitgevoerd.
 
Het BGA staat symbool voor de identiteit, herkomst en kwaliteit en is voor producenten een manier om concurrentie met andere variëteiten, die in Nederland gezaaid worden, aan te kunnen gaan. Met name de variëteiten die op de markt worden gebracht als sjalotten, maar eigenlijk kleine uien zijn. Dit gezaaide product is een grote concurrent van de traditionele sjalot, die een zeer slecht seizoen doormaakte in 2014-2015. 


 

Publicatiedatum :



Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018