Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Plantuien rooien op gortdroge Brabantse Wal

Rinus van Wezel filmde op 7 juli het rooien van plantuien op een zandgrond perceel op de Brabantse Wal bij Bergen op Zoom.Rinus: "Het was superdroog en tijdens het rooien ontstonden grote stofwolken. Het rooien werd met 2 trekkers, voorzien van ieder een loofklapper en een rooier, uitgevoerd door loonbedrijf Snepvangers uit Ossendrecht."

De uien blijven na het rooien een paar dagen drogen op het veld en worden daarna geladen en getransporteerd om verder te worden bewerkt. Het product wordt opgeslagen in kisten en gedroogd. Het resterende loof wordt er afgestroopt (gestaart) en daarna zijn de uien gebruiksgereed ofwel in eigen land ofwel in het buitenland.

"Bekijk het filmpje dat we maakten van de werkzaamheden en bedenk dat we toen nog niet alle informatie hadden zoals we die tot slot kregen van de koper van de uien "John Vogelaar" uit Heiningen. Hij heeft de uien gekocht op basis van een kiloprijs gedroogd en handelsgereed. Daarvoor heeft hij prijs betaald en hij hoopt dat hij er op zijn beurt door zijn prijs wat op kan gaan verdienen. Gezien zijn jarenlange ervaring in de handel zal hem dat ook wel lukken, denkt hij."


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018