150.000 euro subsidie voor raffinage waardevolle stoffen uit uienreststromen
Mol Fresh Food en Biorefinery Solutions werken samen om een compleet raffinageproces te ontwikkelen om eiwit, pectine en suikers uit uienschillen te halen. Het project moet duidelijk maken hoe deze stoffen op een rendabele manier geproduceerd kunnen worden als humane voedingsingrediënten. Biorefinery Solutions brengt daarvoor bioraffinagekennis in. Het familiebedrijf Mol Fresh Food levert de schil- en snijresten van uien die tot nu toe als afval werden afgevoerd.
Nieuwe arbeidsplaatsen in het verschiet
De uitvoering van het project startte op 1 juli 2015 en duurt ongeveer 15 maanden. Bij een succesvolle ontwikkeling van het raffinageproces en de afzetmarkt zal op termijn de volledige reststroom op de locatie van Mol Fresh Food verwerkt worden. Hiermee wordt een nieuwe commerciële activiteit ontwikkeld en nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd.
Regio geeft invulling aan duurzame innovaties
Dit project is één van de projecten binnen het programma Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV) waarmee de regio invulling geeft aan duurzame innovaties en nieuwe bedrijvigheid op gebied van groene economie. IGEV is een programma op initiatief van en gefaciliteerd door Regio Noord-Veluwe - het samenwerkingsverband van de gemeenten op de Noord-Veluwe. IGEV is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.