Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Veldleeuwerik reikt vanaf begin 2016 telercertificaten uit

Begin 2016 zal stichting Veldleeuwerik voor het eerst officiële telercertificaten uitreiken aan de deelnemers. Het certificaat is een bewijs van actieve deelname aan de Veldleeuwerik-systematiek. Deelnemers komen in aanmerking voor een certificaat wanneer zij in het bezit van een geldig GlobalGAP of voedselveiligheid certificaat, uiterlijk 1 april in het bezit van een goedgekeurd duurzaamheidsplan, het benodigde aantal bijeenkomsten hebben gevolgd en het online duurzaamheidsprofiel hebben ingevuld.

Het certificaat geeft recht op het gebruik van het Veldleeuwerik-logo en kan een rol spelen bij het afzetten van akkerbouwproducten of de communicatie hierover. Alle gecertificeerde telers kunnen het logo gebruiken op verpakkingen of communicatie over producten die afkomstig zijn van het bedrijf, bijvoorbeeld via websites of folders. Gecertificeerde telers kunnen bijvoorbeeld ook bij huisverkoop het Veldleeuwerik logo gebruiken. Telers die aan de voorwaarden voldoen én zich hebben aangemeld voor invulling van de GLB-vergroening met het Veldleeuwerikpakket krijgen een certificaat met een speciaal vergroeningskenmerk. Zij kunnen het Veldleeuwerik logo op dezelfde manier gebruiken als de andere telers. Wanneer een deelnemer gebruik wenst te maken van het logo kan hiervoor het logoreglement worden opgevraagd via backoffice@veldleeuwerik.nl.

Om aan de deelnemers het Veldleeuwerik-certificaat te mogen verstrekken, dient stichting Veldleeuwerik ook zelf aan een aantal voorwaarden te voldoen. Eén van die voorwaarden is dat er elk jaar met een aantal deelnemers een auditgesprek wordt gevoerd. In 2015 zullen dat er ongeveer 20 zijn. Dat gesprek zal ongeveer 1,5 uur duren en zal op hoofdlijnen gaan over de volgende zaken de voortgang van het duurzaamheidsplan en de uitvoering van de systematiek door Veldleeuwerik. De gesprekken staan gepland voor de maand november. Wie in aanmerking komt voor een auditgesprek wordt door het toeval bepaald. De betreffende deelnemer krijgt hierover een brief en zal daarna worden benaderd voor een afspraak. Het gesprek wordt gevoerd met een Veldleeuwerik-medewerker in aanwezigheid van een vertegenwoordiger van Control Union, de controlerende instantie die toeziet of Stichting Veldleeuwerik de audit op de juiste manier uitvoert. Control Union controleert dus het proces voor actieve deelname en niet de resultaten van individuele telers.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018