Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Uienproducent River Point Farms bespaart 28 miljoen liter water

De Amerikaanse uienproducent River Point Farms heeft door gebruik van de meest efficiënte irrigatiesystemen 28 miljoen liter water bespaard, genoeg om 600.000 mensen een jaar lang van water te voorzien.

River Point Farms maakt gebruik van een combinatie van lage druk pivot irrigatie in combinatie met druppelirrigatie, allemaal gecontroleerd en bewaakt door radio telemetrie en computersystemen.

Het bedrijf maakt gebruik van een grondbewerkingssysteem, waarbij kleine gaten of reservoirs worden geslagen in de bodem tussen de uien om regen- en irrigatiewater te behouden. Op elk moment van het groeiseizoen hebben de telers in het veld, op kantoor of thuis online toegang tot gedetailleerde informatie over het bodemprofiel.

Werden irrigatiesystemen in het verleden nog bediend met een aan/uit schakelaar aan de irrigatiepomp, nu wordt het gewas alleen naar behoefte geïrrigeerd. Deze systemen zijn state of the art en particulier eigendom van gelieerde partijen.

Meer informatie:
Bob Hale
River Point Farms
Tel: +1 541-567-4781
Email: bob.hale@riverpointfarms.com
www.riverpointfarms.com.
Publicatiedatum: