Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bridgestone’s banden nu ook voor tractoren

De VT-Tractor band van Bridgestone is een geavanceerde landbouwband, die landbouwers helpt sneller te werken, hogere lasten te vervoeren, hogere opbrengsten te realiseren en minder brandstof te verbruiken terwijl de bodem intact blijft. Tijdens de komende Werktuigendagen in Oudenaarde zal de VT-Tractor onder meer te zien op de Bridgestone stand.



Met de ontwikkeling van zijn assortiment landbouwbanden reageert Bridgestone op de snel veranderende markt waarin landbouwers voortdurend op zoek gaan naar oplossingen voor hun hoge eisen van productiviteit, efficiency en grondbescherming. Om hieraan te beantwoorden, bracht Bridgestone premium landbouwbanden op de markt, die met een lagere bandenspanning kunnen werken en zo een groter grondoppervlak beslaan. Dankzij deze techniek worden de contactdruk en de daarmee samenhangende grondverdichting kleiner.

Hogere productiviteit en lagere bedrijfskosten
De VT-Tractor band van Bridgestone heeft een contactoppervlak dat tot 26% groter is dan dat van de huidige spelers op de markt. Tests hebben dan ook uitgewezen dat het met de VT-Tractor band mogelijk is om tot 0,9 hectare meer grond per dag te bewerken dan met andere banden. Doordat meer contact met de grond plaatsvindt, is bovendien de tractie beter en zal er sprake zijn van minder grondverdichting.

Betere tractie betekent ook minder brandstofconsumptie per hectare. Uit tests is gebleken dat men met de Bridgestone VT-Tractor tot 36 liter per 50 hectare1 bespaart in vergelijking met andere producten. Bovendien wordt tijd bespaard doordat de bandenspanning van een VT-Tractor band niet veranderd hoeft te worden om veilig van een lage snelheid op het land naar een hoge snelheid op de weg te switchen.

De kracht van VF-standaard
De Bridgestone VT-Tractor band is uitgerust met de meest geavanceerde technologie op de markt beschikbaar. VF staat voor Very High Flexion en beschrijft de structuur van een luchtband waarvan het karkas sterker is dan dat van een vergelijkbare standaardband. Hierdoor kunnen banden opereren met een lagere bandenspanning op het veld, wat resulteert in minder bodemverdichting, én op de weg, waardoor minder transportcycli nodig zijn.



Involute nok design
De speciale nokstand van de Bridgestone VT-Tractor band maakt dat de nok de grond op een unieke manier verlaat. Dit nieuwe involute nok design minimaliseert slip en omwoeling van de bodem en zorgt voor een superieure tractie en een betere bescherming van grond en gewas.

Narrow rim option (NRO)
Deze nieuwe standaard is uniek aan de Bridgestone VT-Tractor band. Bij de ontwikkeling van de Bridgestone VF-technologie voor conventionele maten ontwikkelde Bridgestone een speciale versie voor een aantal maten smalle velgen. Hierdoor is montage mogelijk op een bestaand wiel en is het niet nodig om de velgen te vervangen. De VT-Tractor is leverbaar in de maten 28 t/m 42 inch. Naar verwachting zullen dit najaar ook de VT-Combine banden voor oogstmachines uitkomen.

Meer informatie:
Bridgestone Nederland
Vivian van Kaam
T: +32 2 719 06 87
M: +31 (0) 622 45 95 39
E: vivian.vankaam@bridgestone.eu



Publicatiedatum: