Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Dofra Foodtec gaat verder onder de naam FTNON-Dofra

Machineproducent FTNON koopt productportfolio Dofra Foodtec

Machineproducent Food Technology Noord-Oost Nederland (FTNON) neemt het productportfolio van Dofra Foodtec over, een machinebouwer in de agro- en foodsector. Met de overname haalt FTNON de knowhow in huis om zowel haar nationale als de internationale klanten beter te bedienen.
 
FTNON, dat onderdeel is van participatiemaatschappij Active Capital Company, is een wereldwijde producent van machines in de voedingsmiddelenindustrie. Dofra Foodtec produceert machines voor specifieke voedingsmiddelen, zoals uienschilmachines en paprika-ontkerners. "Dofra Foodtec heeft zich de afgelopen jaren goed op de kaart weten te zetten. Met de kennis die zij in huis hebben, willen wij ons portfolio uitbreiden en de organisatie zowel nationaal als internationaal laten groeien", zegt André van der Wei, directeur van FTNON. Eerder dit jaar nam FTNON, Lacquey over, een Delftse robotontwikkelaar gespecialiseerd in de foodsector.
 
Overnamen van activiteiten
Alleen de immateriële zaken worden door FTNON overgenomen. "De aandelen en de productielocatie van Dofra blijven in handen van de huidige aandeelhouder", zegt Van der Wei. "De locatie wordt de komende jaren verder ingezet, waardoor de verwachting is dat het bedrijf blijft groeien." Zowel de ontwikkeling als de productie van de machines blijven bij de locatie in Horst plaatsvinden. Niet alleen de machines, maar ook de bijbehorende besturingskasten en software worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. "Met de overname hebben wij enorme kennis binnengehaald. Ook kunnen wij de producten optimaliseren en volledig afstemmen op de vraag van de klant", aldus Van der Wei.
 
FTNON is ruim 50 jaar geleden begonnen met het bouwen van machines voor de voedingsmiddelenindustrie. Daarbij waren zij in de beginjaren voornamelijk actief op de lokale markt, maar zijn de laatste 30 jaar uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met vestigingen in Amerika en China. FTNON is vooral actief in de wereldwijde versmarkt en heeft zich daarnaast gespecialiseerd in blancheer- en koelprocessen. FTNON is een deelneming van investeringsmaatschappij Active Capital Company, die voornamelijk investeert in Nederlandse (technische) productie- en handelsondernemingen en deze bedrijven actief begeleidt bij de ontwikkeling en realisatie van hun strategie.
 
Sinds 1959 is Dofra Foodtec actief als machinebouwer in de agro- en foodsector. De onderneming is specialist in de productie en verkoop van machines voor de verwerking van paprika's, champignons, uien, aardappelen, bladgroenten, wortelen, citrusvruchten en augurken. Door de jaren heen heeft Dofra Foodtec succesvolle projecten in de agrosector en voedselverwerkende industrie gerealiseerd. Onder hun afnemers bevinden zich zowel kleine ondernemingen die voor de lokale markt produceren alsook ondernemingen, die hun producten wereldwijd afzetten.

Meer informatie is te vinden op www.ftnondofra.com.
 
 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018