Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie keer uien-noviteiten bij Hazera

Tholen - De interessantste uiennoviteit op de Hazera demodagen? Dat is een lastige voor Frank Druyff, die daarvoor moest kiezen uit drie: Firmo, Paradiso en plantui Contado.

Het was best ploeteren voor de makers van de vollegrondsdemovelden. De weersomstandigheden hebben het geen makkelijk jaar gemaakt: eerst hitte en daarna maakte flinke regenval het af. Toch liep er een opgewekte Frank Druyff rond bij Hazera deze week. Met drie innovaties in de ui had hij dan ook genoeg te vertellen.

De focus bij Hazera ligt op ziekteresistentie, hardheid en spruitrust. Met de drie nieuwe aanvullingen wordt het assortiment daarin weer verder aangevuld. "We gaan inmiddels van de tropische Korte Dag tot en met de Extra Lange Dag Rijnsburgers."

Firmo F1



Vorig jaar liet Frank 'm ook al kort zien en ook dit jaar is er veel aandacht voor Firmo. Het midden late ras onderscheidt zich niet alleen vanwege de hoge productiviteit, maar is dankzij de sterke spruitrust en de bijzondere hardheid geschikt voor de zeer lange bewaring. Van de uien die onder de collega's werden verspreid, is een deel zelfs goed gebleven tot in de zomer. "Jaarrond halen we nog niet, maar het is wel weer een stap." Firmo is iets later dan Centro en vroeger dan Dormo, wat ook de geografische potentie van het ras vergroot.

Paradiso F1



Ook een trotse Hazera vlag naast Paradiso. Het ietwat grove ras is geschikt voor midden vroeg en toont zich een gezond en groeikrachtig gewas. Paradiso is iets later dan de Centro en heeft verder gelijkwaardig eigenschappen: goede spruitrust en een goede huidvastheid.


Plantui Contado


Plantui Contado staat nog in de proeven maar is zo potentieel dat-ie op de open dagen al getoond wordt. Het ras is bijzonder vroeg en erg productief. Gecombineerd met de stevigheid en de huidvastheid een verdere verbreding van het assortiment.


Naast de nieuwe rassen stonden er op de Hazera open dagen ook nog drie thema's centraal: Bodem, Markt en Smaak. Daarvoor waren extra kennispartners ingeschakeld. Op de foto drie van de vier partners over bodem: BLGG, Yara, en Aurea.


Voor meer informatie:
Hazera
4920 AA Made, Postbus 28
Telefoon: +31 (0)162690900
E-mail: info@hazera.nl 
www.hazera.nl