Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste containers in Vlissingen voor lijndienst West-Afrika

Containers vol Zeeuwse uien en aardappelen worden voortaan wekelijks naar West-Afrika verscheept. Vanmorgen zijn hiervoor de eerste lege containers neergezet op een terminal bij op- en overslagbedrijf Kloosterboer in Vlissingen-Oost. De containerlijndienst is een initiatief van CMA-CGM. De Franse rederij transporteert de aardappelen en uien in eerste instantie naar Tanger in Marokko. Vanuit deze 'hub' worden ze verder vervoerd naar West-Afrikaanse havensteden als Abeidjan in Ivoorkust en Dakar in Senegal.


Klik hier voor de videoreportage van Omroep Zeeland

Toekomst containeroverslag
Havenschap Zeeland Seaports probeert al jaren om een Westerschelde Container Terminal van de grond te krijgen. De beoogde exploitant PSA Antwerp heeft de termijn om de terminal op te zetten laten verlopen.

Nieuwe partner
Zeeland Seaports wil nu kijken of er andere partners zijn voor de exploitatie van de WCT. Zonder exploitant wordt het lastig om de economische haalbaarheid van de terminal voldoende te kunnen onderbouwen. Het havenschap heeft de provincie dan ook gevraagd om de voorbereidingen voor de WCT stil te leggen tot er een nieuwe partner is.

Groot belang
Zeeland Seaports zegt nog steeds vierkant achter het project te staan. Het bestuur acht containeroverslag in de Zeeuwse havens van groot belang voor de ontwikkeling van de Zeeuwse economie. Volgens Zeeland Seaports lijkt de containermarkt de laatste maanden op te krabbelen en neemt de vraag naar containeroverslag wereldwijd weer behoorlijk toe.

Bron: Omroep Zeeland
Publicatiedatum: