Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

10e plaats voor Nederland tijdens de internationale Linde Staplercup

De Internationale Linde Staplercup vond plaats in Aschaffenburg, Duitsland. Het Nederlandse team, bestaande uit Christian Wünsch, Marcel Witschurke en Marc Backes, eindigde op de 10e plaats. De chauffeurs, alle 3 werkzaam bij Jabil, reden onder luid gejuich van de meegereisde fans, een hele goede eerste voorronde waarin tennisrackets en –ballen aan elkaar doorgegeven moesten worden. Zij reden in een tijd van 6,25 minuten naar de vierde plaats.



De tweede voorronde, waarbij miniatuur heftrucks met gewichtjes gelift over het parcours gereden moesten worden, verliep minder soepel. De gewichtjes wilden niet blijven staan, waardoor het Nederlandse team punten verloor en met een 10e plaats genoegen moest nemen. Chili, Duitsland en Spanje wisten zich uiteindelijk voor de finale te plaatsen.



In deze zinderende finale, waarin de teams kratten moesten stapelen en deze stapel vervolgens over het parcours moesten rijden, bleek Spanje de snelste. Chili, dat voor de eerste keer deelnam aan de Staplercup, werd tweede. Duitsland zag zijn kratten herhaaldelijk vallen en werd daardoor derde.


Het Nederlandse team

De Staplercup is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Duitse heftruckfabrikant Linde. Inmiddels is dit kampioenschap, dat ooit begon als hét Duitse kampioenschap heftruckrijden, uitgegroeid tot een international evenement.
Publicatiedatum: