Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Multifunctionele bandlosser geschikt voor de weg en het land

Tijdens de Potato 2015 in Kain (Doornik) presenteerde Van der Peet een speciale bandlosser getoond. Deze bandlosser is geschikt om zowel op de weg als in het land te rijden. Op het land om meteen naast de rooier te kunnen laden, vervolgens over de weg naar de opslagloods. Na de rooiperioden kan de bandlosser optimaal ingezet worden om de aardappelen van de opslagloods naar het verwerkingsbedrijf te vervoeren. De bandlosser is tevens geschikt om ander landbouw producten te vervoeren zoals graan en uien.



Deze 51,5 cub (ca. 35 ton) grote bandlosser is uitgevoerd met geïsoleerde wanden. Aan de linkerzijde is een klep gemonteerd die door middel van een pneumatische cilinder open en dicht gedaan kan worden. Hierdoor kan de rooimachine zo laag mogelijk in de laadruimte beginnen met laden. Een extra brede band van 80 cm vereenvoudigd het lossen van veldgewas. De variabele snelheid van de band is te regelen tot een lossnelheid van 35 ton in circa 20 minuten. De laadruimte wordt afgedekt met een rolzeil. Het chassis is in een heavy duty uitvoering. Deze uitvoering is geschikt om mee op het land te rijden. De bandlosser heeft 3 assen in een 12 ton uitvoering voorzien van 16.00 R20 Michelin XZL banden. De laatste as is uitgevoerd met een gedwongen stuuras en de middelste as met een automatische liftas. De banden zijn uitgevoerd met een automatisch lucht uitlaat en pomp systeem. Op het land gaat de lucht voor een deel uit de banden zodat er een grotere draagvlak gerealiseerd wordt.



De familie Bongers uit Boxmeer is nu druk bezig met de oogst en heeft veel voordeel van de investering van deze 2 trailers:

  • Minder kilometers om hetzelfde aantal ton te vervoeren (kilometer/ton prijs).
  • Geen wachttijden bij het lossen omdat er van trailer gewisseld kan worden.
  • Betere inzetbaarheid het hele jaar door.
  • Minder beschadiging van het product door het ongedwongen lossen met een transportband.
  • Ook in de winter te gebruiken door de geïsoleerde wanden.
Bron: Van der Peet

Publicatiedatum: