Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tasmaanse onderzoeker wint Australische uien-award

Een Tasmaanse onderzoeker heeft de prestigieuze Reg Miller Award gewonnen voor de diensten, die hij de Australische uiensector heeft bewezen. Dean Metcalf houdt zich al ruim 25 jaar bezig met het bestuderen van uienziektes. 


V.l.n.r. Kees Versteeg, voorzitter van Onion Australia, winnaar Dean Metcalf en senator Anne Ruston, Asisstent Minister van Landbouw en Water

Het begon allemaal toen hij door een microscoop keek en een schimmel een andere schimmel zag doden. Dit bracht hem op het idee dat de schimmel - de Trichoderma - gebruikt kon worden als fungicide. De uiensector bood hem de mogelijkheid dit idee verder te onderzoeken met veelbelovende resultaten.

In 1996/97 was Metcalf getuige van de nekrot-epidemie, die de Tasmaanse uiensector het slechtste seizoen in de geschiedenis bezorgde. Hij slaagde erin de ziekte te identificeren en bijna helemaal uit te bannen. Na een verdere carrière bij het Tasmanian Plant Disease Diagnostic Lab richtte hij in 2002 zijn eigen bedrijf op. 

Binnen Metcalf Biocontrol onderzocht hij hoe Tirchoderma in grote hoeveelheden geproduceerd en daarna vermenigvuldigd kon worden via het natuurlijke verwarmingsproces van compost. Het bedrijf verkreeg een patent op het succesvolle ontwikkelde proces.

Ook in latere jaren breidde Metcalf zijn kennis over nekrot en ringrot bij uien uit. Naar aanleiding van zij onderzoek werden oppervlakteactieve stoffen aan fungiciden toegevoegd en groeide de aandacht voor het gebruik van producten, die de waxlaag van de bladen zo min mogelijk aantastten.

Voor meer informatie:
Lechelle Earl
Onions Australia CEO
Tel: +61 0458 11 11 26
Publicatiedatum: