Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Tolsma-Grisnich met Samro stenen- en kluitenscheider op Agritechnica

Van 8 tot en met 14 november vindt in Hannover de Agritechnica plaats. De beurs voor iedereen die op de hoogte wil blijven van mondiale innovaties in de mechanisatie. Om die reden is Tolsma-Grisnich (hal 24, stand A10) een vaste deelnemer aan de beurs. Naast de nieuwe modules voor de Vision Control bewaarcomputer (Energiemanagement en Weer in Control) presenteert Tolsma-Grisnich onder meer de Samro stenen- en kluitenscheider, het in eigen huis ontwikkelde Track & Trace systeem voor kistenbewaring, de Fresh Box en het complete assortiment wasinstallaties.

1. Innovaties Vision Control
De gebruiksvriendelijke Vision Control klimaatcomputer van Tolsma-Grisnich is ontwikkeld voor de klimaatbeheersing in bewaarplaatsen voor de opslag van aardappelen, uien, wortelen, etc. Daarbij stuurt de Vision Control o.a. ventilatoren, luiken, mechanische koeling en kachels aan op basis van de gemeten temperatuur, RV en CO2. Hiermee wordt maximaal gestuurd op kwaliteit van het product en het hoogste bewaarrendement.

Energiemanagement
Agrarische bedrijven zijn - naast grootverbruiker - in toenemende mate ook producent en leverancier van energie. Bijvoorbeeld in de vorm van biogas, windenergie of zonne-energie. Met de module 'Energiemanagement' op de nieuwe generatie Vision Control bewaarcomputers van Tolsma-Grisnich zijn vraag en aanbod van energie binnen een bedrijf optimaal op elkaar af te stemmen. Daardoor is een forse besparing mogelijk op de vaste (aansluiting en vastrecht) en de variabele kosten.

Weer in Control
Daarnaast is de Vision Control uit te breiden met de module 'Weer in Control.' Hiermee is het mogelijk om bij het ventileren van een product in de bewaring maximaal rekening te houden met de actuele weersverwachting. Dat komt het bewaarrendement ten goede (hogere kwaliteit, lagere energiekosten).   

Industrie 4.0
De modules Energiemanagement en Weer in Control zijn Industrie 4.0. Vanuit deze innovatieve visie worden beschikbare data heel slim gecombineerd ingezet bij de aansturing van een bewaring met de Vison Control. Voor de bewaring van producten zijn dat de volgende data: de prognose van het verloop (temperatuur, vochtigheid) in de opgeslagen partij, de actuele weersverwachting en de te verwachten energieopbrengst en -behoefte op het bedrijf

2. TG Samro stenen- en kluitenscheider
Nauwkeurig stenen en kluiten scheiden zonder dat dit ten koste gaat van de capaciteit, maar wel een forse arbeidsbesparing oplevert. Dat kan met de TG Samro. Tijdens de Agritechnica bent u getuige van live-demonstraties van deze machine die op basis van eenvoudige sensortechniek stenen en kluiten scheidt uit een droge productstroom. De TG Samro kan zowel afzonderlijk als in een samengestelde bewerkingslijn worden toegepast.

3. Tolsma Track & Trace
Met 'Tolsma Track & Trace' is alle actuele informatie over de inhoud en positie van kisten in de bewaring in een oogopslag beschikbaar. Dat geeft een uniek overzicht van de bewaring, het optimaliseert de bedrijfsvoering en waarborgt de bedrijfshygiŽne. Track & Trace maakt gebruik van automatische kistenregistratie en is geschikt voor kistenbewaring en sorteerbedrijven. Track & Trace levert bovendien een forse arbeidsbesparing op. Het voordeel van Track & Trace komt tot uiting in een verhoging van de efficiency van het logistieke proces, minder administratieve rompslomp en een besparing op operationele kosten doordat menselijke fouten worden voorkomen.

4. Tolsma Fresh Box
Met de Fresh Box wordt op de juiste momenten de lucht in de bewaarplaats ververst. Daardoor verbetert de productkwaliteit. Ook bespaart het energie en voorkomt het teveel vocht in de bewaring in warme perioden en klimaten. De Fresh Box regelt volautomatisch dat de warme verse buitenlucht naar binnen wordt gehaald, de lucht wordt afgekoeld en CO2 naar buiten wordt afgevoerd. Op deze manier wordt de lucht ververst tegen minimale stroomkosten en blijven temperatuurverschillen minimaal.

5. TG innovatieve wasinstallaties

Het pakket van stenen-, kluiten en loofscheiders, klei/zoutbaden, trommelwassers, lappendrogers en combimachines is nu compleet! Tolsma-Grisnich biedt een breed assortiment machines voor het reinigen en drogen van landbouwproducten. De machines zijn uitgerust met intelligente sensortechniek en besturingstechniek voor het beperken het energie- en waterverbruik.

6. Kisten handling systemen
De TG Automatic Boxfiller-18 kan lege kisten volledig automatisch (ont)stapelen en vullen met een capaciteit van 80 ton product per uur. Daarnaast biedt Tolsma-Grisnich een automatische kisten leegsysteem dat volle kisten kan ontstapelen, legen en de lege kisten weer kan stapelen. Het kisten handling systeem van Tolsma-Grisnich reduceert het aantal heftruckbewegingen met 40% en levert een forse arbeidsbesparing op.

Meer informatie:
Tolsma-Grisnich 
Jan van Maldegem
M: +31 (0)6 51 84 60 41
E: JanVanMaldegem@tolsma.com


Publicatiedatum: 6-11-2015

  

Ander nieuws uit deze sector:

26-4-2018 Man uit Kuirne raakt bedolven onder vracht uien
5-3-2018 Jongste generatie Moerdijk slaat eerste paal MSP Onions
12-2-2018 Speciaal boekhoudprogramma voor telers
23-1-2018 Nieuwe clamshell voor uienspecialiteit
19-1-2018 Nathan Rommens versterkt afdeling inkoop Waterman Onions
10-11-2017 Nieuwbouw Waterman Onions klaar en in gebruik
25-8-2017 Fotoreportage Landelijke Uiendag
16-8-2017 De lancering van Onion Today
7-7-2017 Revolutionaire uienfabriek MSP Onions wordt eind 2018 opgeleverd
3-7-2017 Reststroom uienschilfabriek als poeders naar ingrediŽntenmarkt
23-6-2017 "Met de volledige Nieuw-Zeelandse uienproductie kunnen we China slechts drie dagen voeden"
15-5-2017 Tachtig trucks en meer bij 15e Gehandicaptendag op terrein Jonika
2-12-2016 "Tibo Compactor oplossing voor reductie uienafval"
28-11-2016 "Veel vraag naar glutenvrije uiensmaakstof"
22-11-2016 Brand in loods uienbedrijf Nieuwdorp
6-7-2016 Joossen Agro wil omvormen tot uienverwerker
22-1-2016 AB Texel en Butter gaan verder als AB Agri Transport
28-9-2015 Drie buren tegen uitbreiding Arjazon
21-9-2015 Brand bij Onion Specialties in Kruiningen
16-7-2015 150.000 euro subsidie voor raffinage waardevolle stoffen uit uienreststromen