Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recordbedrag van 2,2 miljoen aan nakorting

CZAV betaalt haar afnemers van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, veevoeders en mais- en uienzaden een recordbedrag van 2.2 miljoen euro terug. Na afsluiting van het boekjaar 2014-2015 wordt de laatste hand gelegd aan de definitieve jaarcijfers van CZAV. De coƶperatie kan echter nu al bekend maken dat zij de afnemers van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, veevoeders en mais- en uienzaden een nakorting geeft van in totaal 2,2 miljoen euro. Nog nooit eerder was de nakorting zo hoog.

Alle bedrijfsonderdelen en deelnemingen hebben positief bijgedragen aan het resultaat. Tijdens de ledenvergadering op 5 februari 2016 zullen de jaarcijfers worden toegelicht. De nakorting onderstreept de kernwaarden van CZAV: onafhankelijke kennis, klantgerichtheid en kwaliteitsproducten tegen een scherpe prijs.

Inmiddels is CZAV gestart met de jaarlijkse serie bodem- en bemestingsavonden met dit jaar de nadruk op beworteling, bodemleven en precisielandbouw. De kennis hierover is aanwezig en het assortiment plantversterkers en bodemverbeteraars is hierop uitgebreid. Door kennis van precisielandbouw wordt de variatie in de bodem betrokken bij het nauwkeuriger toepassen van de verschillende producten. Ook is er meer aandacht voor de elementen calcium en magnesium die kwaliteit en houdbaarheid van landbouwproducten verbeteren.
 
Op vrijdag 5 februari 2016 worden de jaarcijfers toegelicht op de ledenvergadering in de Zeelandhallen. Aalt Dijkhuizen, boegbeeld van de topsector agri & food, is door CZAV uitgenodigd gastspreker. De heer Dijkhuizen is een veelgevraagde spreker en adviseur op het gebied van de wereldvoedselsituatie. Met zijn achtergrond als wetenschapper, docent en bestuurslid (o.a. als bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research centre) en met jarenlange ervaring in de voer- en voedingsindustrie, durft hij vooruit te blikken en het toekomstbeeld te schetsen van de Nederlandse agri- en foodsector. Ook gaat hij in op de rol van deze sector in de mondiale voedselvoorziening.

Bron: CZAV
Publicatiedatum: