Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Recordbedrag van 2,2 miljoen aan nakorting

CZAV betaalt haar afnemers van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, veevoeders en mais- en uienzaden een recordbedrag van 2.2 miljoen euro terug. Na afsluiting van het boekjaar 2014-2015 wordt de laatste hand gelegd aan de definitieve jaarcijfers van CZAV. De coöperatie kan echter nu al bekend maken dat zij de afnemers van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, veevoeders en mais- en uienzaden een nakorting geeft van in totaal 2,2 miljoen euro. Nog nooit eerder was de nakorting zo hoog.

Alle bedrijfsonderdelen en deelnemingen hebben positief bijgedragen aan het resultaat. Tijdens de ledenvergadering op 5 februari 2016 zullen de jaarcijfers worden toegelicht. De nakorting onderstreept de kernwaarden van CZAV: onafhankelijke kennis, klantgerichtheid en kwaliteitsproducten tegen een scherpe prijs.

Inmiddels is CZAV gestart met de jaarlijkse serie bodem- en bemestingsavonden met dit jaar de nadruk op beworteling, bodemleven en precisielandbouw. De kennis hierover is aanwezig en het assortiment plantversterkers en bodemverbeteraars is hierop uitgebreid. Door kennis van precisielandbouw wordt de variatie in de bodem betrokken bij het nauwkeuriger toepassen van de verschillende producten. Ook is er meer aandacht voor de elementen calcium en magnesium die kwaliteit en houdbaarheid van landbouwproducten verbeteren.
 
Op vrijdag 5 februari 2016 worden de jaarcijfers toegelicht op de ledenvergadering in de Zeelandhallen. Aalt Dijkhuizen, boegbeeld van de topsector agri & food, is door CZAV uitgenodigd gastspreker. De heer Dijkhuizen is een veelgevraagde spreker en adviseur op het gebied van de wereldvoedselsituatie. Met zijn achtergrond als wetenschapper, docent en bestuurslid (o.a. als bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research centre) en met jarenlange ervaring in de voer- en voedingsindustrie, durft hij vooruit te blikken en het toekomstbeeld te schetsen van de Nederlandse agri- en foodsector. Ook gaat hij in op de rol van deze sector in de mondiale voedselvoorziening.

Bron: CZAV

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018