Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Qatar gaat voor lokaal biologisch geteeld

Een jaar durend project in Qatar om biologische teelt tegen een redelijke prijs te ontwikkelen werpt zijn vruchten af volgens het plaatselijke ministerie van Milieu. In een gesprek met Al Sharq deze week, zei de minister van landbouw dat Qatar nu vijf biologische boerderijen heeft. Het doel van de boerderijen is om gezond voedsel te bieden voor de inwoners van Qatar en om de voedselveiligheid te stimuleren.

Vorig jaar wees een regionale studie uit dat de bewoners van Qatar meer biologische groenten, fruit en vlees kochten dan de jonge, rijke stedelingen die steeds meer aan obesitas lijden. Daarom probeert men verandering te brengen in het voedselpatroon. Mede-eigenaar van Al Safwa organic farms, Olfa Guetata, zegt dat het ingrediënten levert aan de Diplomatic Club, het Italiaanse restaurant La Spiga, het W Hotel en de Franse supermarkt Monoprix.

Guetata voegt daaraan toe dat geïmporteerde groenten 38,83 euro per kilogram kosten, terwijl de lokaal geteelde biologische groente 9,58 euro per kilogram kost, wat een veel redelijkere prijs is."

"MOE werkt ook aan een project om de 250 boerderijen aan te sluiten op een irrigatiesysteem en uiteindelijk alle 1.340 lokale boerderijen," vertelt Al Khulaifi. Het schiereiland Qatar bestaat voornamelijk uit woestijn met weinig lokale landbouw en een snel groeiende bevolking. Het is daarom afhankelijk van import om zijn inwoners van voedsel te voorzien. Toch voorziet Qatar voor 10 procent in zijn eigen voeding en dankzij de recentelijk plaatselijke productie is dit nu gestegen naar 15 procent.
Qatar heeft als doel gesteld om in 2024 voor 40 procent in zijn eigen voedsel te voorzien.

Bron: dohanews.co