Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Doel overheid niet gehaald

Percentage innoverende agro-ondernemers in 2013 stabiel

Ten opzichte van 2012 bleef het aandeel vernieuwende bedrijven (innovators plus volgers) in 2013 met 14% gelijk. Hierdoor is de doelstelling van het ministerie van Economische Zaken van 15% innoverende bedrijven nog niet gehaald. Dit blijkt uit de Innovatiemonitor van LEI Wageningen UR, een jaarlijkse monitoring van het innovatiegedrag in de land- en tuinbouw.

In de akkerbouw nam het aandeel vernieuwers toe ten opzichte van 2012. Het aandeel bedrijven dat een innovatie doorvoerde die nieuw is voor de sector (innovatoren) bedroeg ongeveer 2%. Het overgrote deel van de innovaties heeft betrekking op procesinnovaties, zoals GPS-gestuurde apparatuur in de akkerbouw of nieuwe voer- of melkinstallaties in de melkveehouderij. In de akkerbouw was het aandeel vernieuwende bedrijven met bijna 25% het hoogst. De glastuinbouw blijft de sector met relatief veel echte innovators (4% in 2013). Het gaat dan bijvoorbeeld om de ontwikkeling van nieuwe rassen bloemen en planten.

Bedrijven die in 2013 tot de groep innovatoren of vroege volgers behoorden, behoorden in de jaren daarvoor ook relatief vaak tot deze groep. Ook zijn de bedrijven uit deze groep gemiddeld groter van omvang en realiseren ze een hoger inkomen uit bedrijf per onbetaalde arbeidsjaareenheid.

Bron: Wageningen UR

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018