Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kramer ProPlanter plant uniformer product

Kramer, gevestigd in Bant, heeft een nieuwe machine op de markt gebracht voor het planten van tweedejaars plantuien. Door het gebruiken van een pneumatische planter wordt dezelfde precisie bereikt die telers van groentenzaaimachines gewend zijn. De machine legt de ui exact op de door telers gewenste afstand, wat resulteert in een uniformer product en exact aantal planten per hectare. Afgelopen jaar is er uitgebreid getest en op alle percelen werd een duidelijke meeropbrengst gehaald.



 

De machine wordt verkocht onder de naam Kramer ProPlanter en is ontstaan uit een samenwerking met de machine fabrikant Broch. Vanuit heel Europa is inmiddels belangstelling voor deze machine. Er kan gekozen worden tussen werkbreedtes variƫrend van 150 cm tot 450 cm. Zowel enkele als dubbele rijen kunnen geplant worden, waarbij dubbele rijen een duidelijke capaciteitsvoordeel geeft. Bunkerinhoud varieert van 1200 tot 3500 kg. Mede door de speciaal ontwikkelde kouters, veerbelastende en ontlastende toedekschijven worden de uien op de exact gewenste diepte geplant.


 
Kramer opereert in het luxer segment van de de groentenzaaimachine markt en is marktleider in de Benelux. Het onderscheid zich onder meer door beter vastleggen van de zaden en infrarood camera's op iedere zaaischijf, waardoor de chauffeur van de tractor zicht heeft op iedere zaaischijf en realtime ziet wat er gebeurt. Ook levert Kramer Hightech machines voor de zaadbedrijven, voor het zaaien van proefvelden en eerste selecties.
 
Ook levert kramer een breed programma aan camera's voor allerlei toepassingen in de landbouw.

Meer informatie:
KramerStart
Arnout Aarnink
M: 06-30769900
E: aarnink@kramerstart.nl
www.kramerstart.nl

 
Publicatiedatum: