Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kramer ProPlanter plant uniformer product

Kramer, gevestigd in Bant, heeft een nieuwe machine op de markt gebracht voor het planten van tweedejaars plantuien. Door het gebruiken van een pneumatische planter wordt dezelfde precisie bereikt die telers van groentenzaaimachines gewend zijn. De machine legt de ui exact op de door telers gewenste afstand, wat resulteert in een uniformer product en exact aantal planten per hectare. Afgelopen jaar is er uitgebreid getest en op alle percelen werd een duidelijke meeropbrengst gehaald. 

De machine wordt verkocht onder de naam Kramer ProPlanter en is ontstaan uit een samenwerking met de machine fabrikant Broch. Vanuit heel Europa is inmiddels belangstelling voor deze machine. Er kan gekozen worden tussen werkbreedtes variërend van 150 cm tot 450 cm. Zowel enkele als dubbele rijen kunnen geplant worden, waarbij dubbele rijen een duidelijke capaciteitsvoordeel geeft. Bunkerinhoud varieert van 1200 tot 3500 kg. Mede door de speciaal ontwikkelde kouters, veerbelastende en ontlastende toedekschijven worden de uien op de exact gewenste diepte geplant.


 
Kramer opereert in het luxer segment van de de groentenzaaimachine markt en is marktleider in de Benelux. Het onderscheid zich onder meer door beter vastleggen van de zaden en infrarood camera's op iedere zaaischijf, waardoor de chauffeur van de tractor zicht heeft op iedere zaaischijf en realtime ziet wat er gebeurt. Ook levert Kramer Hightech machines voor de zaadbedrijven, voor het zaaien van proefvelden en eerste selecties.
 
Ook levert kramer een breed programma aan camera's voor allerlei toepassingen in de landbouw.

Meer informatie:
KramerStart
Arnout Aarnink
M: 06-30769900
E: aarnink@kramerstart.nl
www.kramerstart.nl

 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018