Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Agrifirm verkoopt resterende aandeel in Agrimec aan BayWa

Agrifirm verkoop zijn belang van 51% in landbouwmechanisatiebedrijf Agrimec aan het Duitse BayWa. In 2014 verkreeg BayWa 49% van de aandelen van Agrimec. Met de verkoop wordt BayWa volledig eigenaar van Agrimec en daarmee van het dochterbedrijf Abemec. Het afronden van de verkoop wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2016.

De verkoop van Agrimec/Abemec is in lijn met de strategie van Agrifirm, die zich richt op het versterken en uitbreiden van de kernactiviteiten in de diervoeders en akker- en tuinbouw. De desinvestering in Agrimec/Abemec is onderdeel van de uitvoering van deze strategie. Met de overname versterkt BayWa haar marktpositie in zijn kernactiviteit van landbouwmechanisatie bedrijven. Voor Agrimec/Abemec biedt de nieuwe moedermaatschappij meer kennis en synergievoordelen, die ten gunste komen van de klanten.

Abemec is een zelf importerende dealer van tractoren, machines en landbouwwerktuigen in Nederland met ruim 200 medewerkers. Specialisme van Abemec is landbouwmechanisatie op het boerenerf en loonwerkbedrijven. Het bedrijf importeert diverse top trekkermerken, waaronder Fendt. Daarnaast exploiteert het bedrijf 18 servicewerkplaatsen en voorziet daarmee zijn klanten van mechanisatieoplossingen. De overname door Baywa stelt Abemec in staat zijn positie in de landbouwmechanisatie verder uit te breiden en het aanbod richting haar klanten te versterken.

Bron: Agrifirm

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2018